opstartorkest wbb geeft eerste concert en zoekt leerlingen

Veel kinderen in Wijhe, Boerhaar en Broekland maken tijdens hun schoolperiode via een Leerorkest kennis met een muziekinstrument. Ze merken dat musiceren leuk is en dat samen musiceren nog leuker is. Daarom is Showkorps Amicitia met een jeugdorkest buiten schooltijd gestart. In dit eerste opstartorkest spelen kinderen van de verschillende scholen uit Wijhe, Boerhaar en Broekland.

Graag laten zij aan iedereen zien en horen wat zij in een periode van 12 weken hebben geleerd tijdens de muzieklessen. Met veel enthousiasme zullen zij een concert verzorgen waarbij het jeugdorkest van Showkorps Amicitia ondersteuning zal bieden zodat het samenspel nog mooier wordt. Het concert is op vrijdag 30 maart om 19.30 uur in het verenigingsgebouw van Showkorps Amicitia, Boerhaar 17A in Boerhaar.

Na het concert wordt bij voldoende aanmelding een nieuw opstartorkest gevormd, inschrijving hiervoor is mogelijk via voorzitter@showkorpsamicitia.nl

Het orkest is niet alleen voor kinderen die al eerder in een Leerorkest binnen de basisschool speelden, ook kinderen die willen beginnen met een instrument, of gewoon eens een tijdje willen bekijken of het bespelen van een instrument wat voor hen is, zijn van harte welkom.
Kinderen kunnen les krijgen op dwarsfluit, gitaar, slagwerk, trompet/bugel, saxofoon, bariton, viool, cello, klarinet of schuiftrombone. De lessen worden in groepsverband gegeven en afgewisseld met orkestrepetities. Tijdens deze orkestrepetities spelen alle instrumenten samen.

Het Opstartorkest WBB vindt wekelijks in Wijhe/Boerhaar plaats. De lessen en orkestrepetities zijn veelal op de maandag of dinsdag, afhankelijk van het instrument dat gekozen wordt. Kinderen krijgen een instrument mee naar huis zodat thuis geoefend kan worden. De kosten bedragen € 5,- per les (periode van het orkest duurt 12 weken, waarin groepsles, orkestrepetitie en huur instrument).

Heeft uw kind belangstelling voor het Opstartorkest of wilt u wat meer informatie? Kom dan naar het concert of neem voor 30 maart contact op met René Koekoek, via voorzitter@showkorpsamicitia.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.