opnieuw wereldrecord voor leon walraven

Foto: Leon Walraven tijdens wereldrecordpoging freestyle voetbal en basketbal-freestyle

Zijn poging moet nog wel officieel goedgekeurd worden door het Guinness Book of Records. Als dat gebeurt, dan is dat het zesde wereldrecord voor Walraven. Hij heeft er momenteel vier op het gebied van freestyle voetbal en één met basketbal. Hij is niet van plan om serieus verder te gaan met darten. “Het punt is dat ik andere sporten eigenlijk leuker vind. Freestyle voetbal bijvoorbeeld. Ik heb geen zin om drie, vier, vijf uur per dag te gaan trainen voor darten. Misschien dat ik wel professioneel darter zou kunnen worden, maar dan zou ik er heel veel tijd in moeten steken. Daar heb ik nu geen zin in. Ik ben trots op deze prestatie en ga daar even van genieten.”

Bij de recordpoging moest Walraven telkens drie pijlen gooien, die weer uit het bord halen en daarna opnieuw gooien. Daar kwam dus ook nog wat snel voetenwerk bij kijken. “Maar het draait er vooral om dat je de rust bewaart”, stelt hij. Het was de tweede keer dat Walraven probeerde het wereldrecord ‘hoogste dartscore in een minuut’ te verbreken. De eerste keer had hij, volgens eigen zeggen, een slechte dag. “Ik raakte helemaal niks. Dat merkte ik al bij het ingooien. Deze keer had ik het record al binnen een kwartier te pakken. Het ingooien ging ook meteen al lekker.”

Walraven stelt wel dat hij in de toekomst misschien ook andere sporten wil proberen. “Poolen bijvoorbeeld, daar heb ik ook talent voor. Misschien volgend jaar, maar ik ga het nu eerst even rustig aan doen.”

Meer foto's