opinie vertrouw op de eigen kracht van mensen

Elke vier jaar wordt er in elke gemeente in Nederland een nieuwe Gemeenteraad gekozen. Van te voren wordt er druk vergaderd over het verkiezingsprogramma en denkt men na over wat goed is voor de gemeente. Soms wordt er ook met burgers gesproken over wat zij belangrijk vinden.

Maar als de gemeente echter geïnstalleerd is zijn de gemeenteraadsleden vaak zo druk met vergaderen, of het voorbereiden daarvan, dat er heel weinig meer met de inwoners gesproken wordt. Het lijkt dan wel of de gemeente raadsleden dan wel weten wat goed voor de burgers is. D66 Olst-Wijhe heeft daarom ook de stemtafel geïntroduceerd. Hier vragen we mensen hun mening over een actuele stelling waarop zij kunnen stemmen. Daarbij geeft dit ons de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan.

Ik ben echter van mening dat de burgers zelf heel goed weten wat goed voor hen is. Daarom pleit ik er voor om regelmatig naar de vergaderingen van de diverse geledingen/ sportclubs/ verenigingen/belangengroepen te gaan om te horen wat de gemeente raad voor hen kan betekenen. Ik hoorde eens de uitspraak die luidt: “Alles wat je voor iemand doet maar niet met iemand werkt tegen je.” Die zin heb ik altijd onthouden.

Daarom zou ik ook een spreekuur in willen stellen waarin burgers, en/of vertegenwoordigers van groepen in onze gemeente, zelf kunnen komen om met ons over onderwerpen die spreken die hen bezighouden.

In ons verkiezingsprogramma is het voorstel om een wijkpot in te stellen. In de diverse wijken kunnen bewoners zelf beslissen wat nodig is voor hun wijk en kunnen ze dit ook zelf betalen uit deze pot.

Zo maken we de inwoners van Olst-Wijhe medeverantwoordelijk voor het behoud en verbetering van ons mooie dorp en geven we burgerparticipatie handen en voeten en is bovenstaande stelling geen loos begrip maar vertrouwen we echt in de kracht van mensen en zien we de toekomst optimistisch tegemoet.

Ali Voskuil
(kandidaat-)raadslid  D66 Olst-Wijhe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.