opinie groene koers

Je kunt luisteren naar wat zij beloven maar je kunt ook kijken wat er terechtgekomen is van de beloftes van vier jaar geleden. Alleen aan mooie praatjes hebben we niets. Tijdens het verkiezingsdebat, vorige week, was het milieu helaas niet zo’n hot item.

Voor de toekomst van aarde is het belangrijk dat er met spoed een groene koers gevolgd gaat worden. Wij als mensen kunnen het niet maken dat we onze kindskinderen met zo’n puinhoop achterlaten. Met het vertellen dat we al goed bezig zijn, komen we er niet. Er zullen, soms pijnlijke, grote stappen gezet moeten worden. Dit zullen we samen, boeren en consumenten, moeten oplossen. De voedselproducenten en de consumenten zijn aan elkaar verbonden, dat is altijd al zo geweest. Aan duurzamer geproduceerd voedsel, hangt ook een prijskaartje. Dat kan de boer niet alleen trekken, dat zijn we de consument heel erg bij nodig.

Kijk dus naar de plannen die de partijen hebben voor natuur en landschap. Maar ook waar ze met de landbouw voedsel productie naar toe willen. Partijen die natuur, landschap, voedselproductie en milieu hoog in het vaandel hebben staan, die landbouw voedselproductie willen in harmonie met de natuur. Dus een groene economie, zodat we de aarde beter door kunnen geven als we hem kregen.

De situatie is te nijpend om het maar goed te praten alsof er niets aan de hand is. Stem met hart voor de toekomst.

Jan Overesch

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.