ondernemersklimaat in raalte weer in de lift

Daarin krijgt Raalte als eindcijfer een 6.3. Eind 2016 eindigde Raalte nog op de laatste plaats in een onderzoek naar het ondernemersklimaat voor het midden- en kleinbedrijf in de Overijsselse gemeenten. “Het was in elk geval een dikke onvoldoende”, stelt wethouder Jacques van Loevezijn. “Maar we zitten weer in de lift!”

De wethouder benadrukt dat wel gaat om twee verschillende onderzoeken met elk een andere methodiek die moeilijk ‘over elkaar’ zijn te leggen. “En het landelijk gemiddelde van de Ondernemerspeiling is een 6,6, dus we zijn er nog niet”, stelt Van Loevezijn. De verbetering heeft volgens Van Loevezijn en Paul Maas, namens de ondernemers medevoorzitter van de taskforce ondernemersdienstverlening, alles te maken met de extra aandacht die Raalte heeft gegeven aan de ondernemers. Van 1 naar vier fte’s wat betreft functionarissen. Maas deelt de vreugde van de wethouder. “Hier zit een tevreden voorzitter. Ik zie in het onderzoek een duidelijke verbetering. Ook wat betreft de verdiepende vragen die ondernemers kregen voorgelegd. Daaruit bleek dat vooral de ondernemers die recent contact met de gemeente hadden gehad veel tevredener waren. Dus er bestaat een positieve correlatie tussen de beoordeling en de verhoogde inzet van de gemeente.”

De recente enquête werd onder duizend ondernemers in de gemeente verspreid. Daarvan namen er 136 deel aan de agenda. De respons had dus hoger gekund, maar Maas stelt wel dat de hoeveelheid reacties statistisch gezien voldoende is voor redelijk goede conclusies.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.