oma en kleindochter openen jeu de boulesbaan in raalte

Een baan bedoeld voor zowel de buurt als de bewoners van de in 2016 geopende woonvoorziening, zo benadrukte locatiemanager Pauline Achtereekte. “Flink wat buurtbewoners zijn hier al vrijwilliger, maar we willen nog veel meer interactie met de buurt. Laat ze dus maar komen spelen. Hartstikke leuk voor onze bewoners om dat te zien. En wie weet spelen die mee dan.”

De komst van de jeu-de-boulesbaan werd uitgevoerd in het kader van NL Doet. Zo hielpen medewerkers van de gemeente Raalte, de ‘buurman’ van het Hofstedehuis, bij de aanleg. Ook schonk diezelfde gemeente een bankje voor toeschouwers en spelers. “We rekenen erop dat de ambtenaren in de middagpauze dus hier een balletje komen spelen.”

De opening van de baan werd voor de bewoners (met dementie, alzheimer of een andere vorm van ernstig geheugenverlies) een echt feestje. Het Raalter koor Eigen Wieze zong een hele serie bekende liedjes en er was een stampotbuffet. Dat werd gesponsord en verzorgd door de mensen van RAS (Rob’s Autoruit Service) die via een vrijwilliger betrokken raakten bij het Hofstedehuis.

“Niet een bedrijf dat je hier bij onze bewoners meteen zou verwachten, maar we zijn er natuurlijk wel heel erg blij mee”, zo vond Achtereekte. Een van de oudste bewoonsters zag dat net even anders: “We gooien gewoon wat autoruiten in.” Komende jaren hebben Achtereekte en haar medewerkers nog veel meer ideeën. “Een bewegingstuin bijvoorbeeld, dat is hartstikke gezond voor onze bewoners. Maar dat doen we stapje voor stapje.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.