nienke in finale miss teen of overijssel

Ze gaf zichzelf op voor de wedstrijd, zonder dat haar ouders er iets vanaf wisten. Maar die zijn natuurlijk trots. Nienke ziet het als een groot avontuur. Het publiek mag stemmen. Dat kan nog tot 11 mei. De finale is op 12 mei in Almelo. De publieksstemmen tellen voor 20 procent mee. Als Nienke wint, stroomt ze door naar de landelijk Miss Teen-verkiezing.

Ze heeft grote ogen, waarmee ze soms wat dromerig de wereld inkijkt. Aan de ene kant was ze, zoals ze zelf zegt, altijd wel dat meisje dat ervan droomde een prinses te zijn, aan de andere kant kan ze ook ‘one of the guys’ zijn. “Ik ben best sportief. Ik zwem bij Hera ’11. En ik ben lid van de scouting. Een beetje on-miss-achtig, maar ik vind dat geweldig. De natuur in. Los zijn van thuis. Heerlijk in de modder een vuurtje stoken!” Maar ze doet meer. Ze speelt ook toneel bij de jeugd van Herman Heijermans in Olst. En ze is hofdame bij de Weteringdempers uit de Boerhaar. Nienke zit nu nog in havo 4 en doet volgend jaar examen. Wat ze daarna gaat doen, weet ze echt nog niet. “Misschien wel een jaartje buitenland.” En stiekem hoopt ze dat haar deelname aan deze wedstrijd de opmaat is voor een modellencarrière. “Het lijkt me echt heel leuk, maar ik ben me ervan bewust dat de modellenwereld heel hard is. Dat ik daar echt goed over na moet denken. Ik zie dit vooral als een leerzame ervaring..”

Bootcamp
Ze gaf zich op voor Miss Teen of Overijssel via Instagram. “Ik was het al bijna weer vergeten toen ik een paar weken later bericht kreeg dat ik was geselecteerd voor een castingdag. Totaal niet verwacht, het was de eerste keer dat ik zoiets had gedaan.” En toen moest ze ook haar ouders inlichten. Moeder Wendie begint te lachen. “Want ze had vervoer nodig!” Nienke: “Er waren zo’n vijftig tot zestig meiden die zich voor Miss Teen of Overijssel hadden opgegeven. Ik kende niemand. Al heb ik er wel een vriendin aan over gehouden, maar helaas ging zij niet door.” Na afloop van de castingdag werd ze geselecteerd voor de finale. Daarbij hoort ook een traject vol trainingsdagen, fotoshoots en media- en catwalktrainingen. Daarnaast zetten de finalisten zich in voor The Linda Foundation (die geld inzamelt voor cadeaukaarten voor gezinnen met kinderen in een financieel benarde situatie). “En laatst hebben we ook een bootcampwedstrijd gehad, de finalisten van Miss Beauty of Overijssel tegen de finalisten van Miss Beauty of Gelderland. Die hebben we gewonnen!” Wendie: “Het leuke van deze verkiezing is dat het niet alleen maar gaat om je uiterlijk; het gaat er ook om wie je bent en wat je uitstraalt.”

‘Graag mee’
Nienke vertelt dat de reacties in haar omgeving heel verschillend waren. “Sommige vriendinnen hadden dit nooit verwacht. Maar als ze er dan toch wat beter over nadachten, dan wisten ze ook wel dat ik ook dat prinsessenmeisje kan zijn. En sommige jongens zeiden: ‘dat doe je toch niet!’.” Wendie begint te lachen. “Maar daarvan wilden er wel een paar maar wat graag mee naar de finale!”

Stemmen op Nienke kan door een sms te sturen naar 3010 met ‘Poll Overijssel Nienke’ (elke stem kost 1,10 euro.) Bekijk deze link voor meer informatie. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.