nico drent investeren in een goed woningbouwbeleid

Nico Drent geldt al 25 jaar als een van de drijvende krachten achter de Wijhese kinderboerderij op de Krijtenberg. Vorig jaar ontving hij een Koninklijke onderscheiding voor zijn tomeloze inzet. Drent is sedert vier jaar actief voor de PvdA Olst-Wijhe. “Een bewuste keuze, het is in Olst-Wijhe eigenlijk de enige partij die je vier jaar lang hoort”. Drent staat op de zesde plaats van de kandidatenlijst van de PvdA Olst-Wijhe.

Nico Drent is blij dat de starters-regeling terug is in Olst-Wijhe. “Goed dat de PvdA fractie in de gemeenteraad hier zo sterk op heeft ingezet. Mooi ook dat de regeling is verruimd. Dat biedt de jongeren die een woning zoeken extra mogelijkheden”. Drent hoopt verder dat andere partijen zich aansluiten bij het PvdA voorstel om tenminste 40% van de koopwoningen in het segment onder de € 180.000 woningen aan te bieden. ”Projectontwikkelaars kunnen daarvoor bouwen. Laat ze het dan ook doen. Een dergelijke prijs biedt jongeren de gelegenheid om verantwoord een huis te kunnen kopen. Zo bindt je ze aan Olst-Wijhe. En dat is belangrijk voor de leefbaarheid. Jonge mensen zorgen voor schwung in het dorp”.

Weg kruipen in regeltjes
Nico Drent werkte 37 jaar bij de Dienst Landelijk Gebied van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij in het landelijk gebied en werkt nu ruim 3 jaar bij het hoofkantoor van het Kadaster te Apeldoornop de afdeling Ruimte en Advies.

Vanuit die functie heeft hij o.a. een goed zicht op de leegstandsproblematiek in het stedelijke maar ook in het buitengebied. Nico is van mening dat er bij de gemeente Olst-Wijhe op dit vlak nog wel een tandje bij kan. “Leegstand vraagt om creativiteit. Het college van B. en W. kruipt teveel weg in nota’s en regeltjes. Het kan allemaal wel wat slagvaardiger”. Drent vindt dat het college een voorbeeld kan nemen aan het werk van de Wijhese Leegstandscommissie. “Petje af voor deze club van vrijwilligers. Door hun inzet zijn flink wat winkelpanden in de Wijhese Langstraat gevuld. Die voortvarendheid mis ik soms bij het huidige CDA/GB/VVD college”.

Nico Drent hoopt op een goede verkiezingsuitslag voor de PvdA Olst-Wijhe. “Bestuur en fractie verdienen dat. De laatste maand buitelen de partijen die mee doen aan de verkiezingen over elkaar heen. De PvdA Olst-Wijhe heeft vier jaar lang aan de weg getimmerd. In het gemeentehuis maar zeker ook daar buiten. Dat verdient steun”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.