natuurbericht het voorjaar is begonnen

Zo het werk is aan de kant en nu op de terugweg naar huis maak ik nog even een ommetje langs de Reest. Het is een komen en gaan van vogels. Het lijkt wel of ze elkaar aflossen, en dat doen ze ook, de zomer- en wintergasten. Een zestal reigers vliegt richting noord en ook hele groepen kramsvogels vliegen weer huiswaarts. En daar die zes blauwe reigers, allemaal vliegen ze richting Scandinavië. Hier rechts op het land zitten een stuk of tien witte kwikstaarten. Even aansterken van de lange terugreis uit Marokko en altijd maar weer met het staartje op en neer bewegend, “tsi-tsick!”

De ooievaars in het Reestdal zijn niet eensgezind. Verschillende zijn nog standalone aan het foerageren, een paartje was aan het baltsen en daar brengt een mannetje een tak naar het nest om vervolgens samen, kop in de wind, verbaasd in de lens van mijn camera te kijken. En van het enige zichtbare broedende vrouwtje, een kilometer verderop, heb ik gezien dat er al eieren omgedraaid werden! Een wel erg vroeg paartje, maar… het voorjaar is begonnen! … …

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.