lto salland en dorpsbelangen in debat over leefbaarheid platteland

Twintigduizend inwoners wonen en werken in het buitengebied van de gemeente Deventer. Boeren en tuinders produceren hier dagelijks voedsel. “Samen willen we zorgen voor elkaar, voor activiteiten, voor ons dorp of onze buurtschap en voor het landschap en de natuur”, stelt Rudie Haarman, bestuurslid bij LTO Salland. “En natuurlijk is een vitaal en toekomstbestendig buitengebied in ieders belang. Daarover willen wij debatteren met de kandidaten van de verschillende politiek partijen.”

Haarman geeft een voorzet van de verschillende debat- en discussievragen die voorbij gaan komen. “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we gehoord worden in de Deventer politiek? Wat is de visie van de partijen op de vraag hoe ons platteland ook voor jonge mensen een aantrekkelijke plek blijft om te wonen, werken en leven? Hoe geven we de relatie tussen boer en burger op het Deventer platteland vorm? Wat zijn de plannen voor een goed ondernemersklimaat in het buitengebied?”

Het debat wordt geleid door ervaringsdeskundigen op het gebied van landbouw en het buitengebied. Zij laten de politici aan het woord en zullen de aanwezigen zoveel mogelijk bij het gesprek betrekken. LTO Salland organiseert het verkiezingsdebat samen met Plaatselijk Belang Okkenbroek, Plaatselijk Belang Lettele, Linde, Oude Molen, Plaatselijk Belang Averlo-Frieswijk, Belangenvereniging Bathmen (BVB) en de Agrarische Jongeren (AJK).

De organisatie hoopt veel inwoners van het buitengebied te mogen verwelkomen. Naast de leden van de belangenverenigingen zijn ook de andere kiesgerechtigden van harte welkom. Het debat begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.