live verkiezingsdebat geen succes vanwege slechte kwaliteit beeld en geluid

Op sociale media heerste er verontwaardiging, maar ook verbazing. D66 lijstrekker Bert Terlouw die ziek thuis zit en vervangen werd door nummer twee van de lijst Peter Moorman vatte het als volgt op Twitter samen “Heel jammer dat het lijsttrekkersdebat Raalte thuis niet te volgen is door technische onvolkomenheden. Dat moet voortaan anders ! #raalte”

Het debat werd in twee rondes aan de hand van drie onderstaande stevige stellingen gevoerd.

  1. Alle inwoners van de gemeente Raalte moeten deel kunnen nemen aan onderwijs, sport en het sociaal en cultureel leven; er zijn voldoende betaalbare woningen en de voedselbank moet over vier jaar overbodig zijn.
  2. Over vier jaar moet in geheel Raalte de gehele agrarische sector op biologische leest geschoeid zijn; de kosten die dat met zich brengt komen voor gezamenlijke rekening van de agrarische sector en de consument, in casu de burgers van Raalte.
  3. Onze/mijn partij draagt eraan bij dat er in Raalte een gezond ondernemersklimaat is, waar voldoende werkgelegenheid is en overbodige regels worden geschrapt.

Een conclusie of samenvatting uit de antwoorden durven we niet te maken, omdat zoals gemeld onmogelijk was om de volledige gesprekken te volgen. Vanavond om 19.30 uur is het tweede live tv-debat in Salland van uit zaal Ripperda in den Nul in Olst-Wijhe, ook weer live te volgen via de websites van de organisaties.

Vragen bij presentator Geert Hannink over het te verwachten debat en de kwaliteit van de uitzending reageert hij “Qua techniek kan ik geen reactie geven; daar heb ik geen kaas van gegeten, maar er zal alles aan gedaan worden om het vanavond vanuit Olst goed te krijgen.”

Aangezien de mensen achter de buis weinig tot niets hebben kunnen volgen van het debat, zijn de politieke partijen vrij om de stellingen, die de partijen op 14 maart zijn voorgelegd, te beantwoorden door te mailen naar redactie@jouwregiocentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.