lauk paul

Paul is zelden te betrappen op het dragen van een stropdas of pakken met krijtstreepje, rookt ook geen dikke sigaren, maar is wel iemand die je overal tegenkomt. Als voorzitter van de Kring Raalter Werkgevers, bij een politiek café voor de Sallandse ondernemers, als speler bij een sponsorwedstrijd voorafgaand aan de voetbalderby Rohda-Heino, als winnaar van het Raalter golfkampioenschap 2017 (dat bij gebrek aan een golfbaan in Ommen werd gehouden). Maar ook bij Stöppelhaene of Ribs en Blues is hij er.

Meestal loopt hij vrolijk rond, bij voorkeur met een glas bier in de hand om bijvoorbeeld uit te leggen dat niet hij, maar de SP zichzelf uitsloot als deelnemer aan het politieke debat onlangs. Bij een beetje opening van een Sallands bedrijf is Paul tussen de genodigden te vinden. In zijn eentje compenseert hij zo dubbel en dwars de verhuizing van het hoofdkantoor van zijn bank van Raalte naar Deventer. Dat is een knappe prestatie. Zoals de Rabobank Salland ook knap bezig is met de actie Hart voor Salland.

Al vijf jaar kunnen honderden verenigingen en clubs in aanmerking komen voor een mooi bedrag, afhankelijk van het aantal stemmen dat zij krijgen van de leden van de Rabo. Dat levert de bank veel goodwill op, maar nog veel meer gratis publiciteit. Want al die clubs en verenigingen roepen hun achterban op om mee te doen en allemaal schrijven ze een eigen persbericht als ze wat krijgen. Oftewel, deze weken regent het in de Sallandse (social) media korte en langere berichten, terwijl ijverige penningmeesters hun achterban mailen om op de actie te wijzen.

De bank hoeft zelf niet veel meer te doen dan de actie aankondigen, uit te leggen dat er graag een bijdrage wordt geleverd aan sport en cultuur in Salland en daarna een mooi verslag van de uitreiking in de Deventer Schouwburg maken. Dat is dus niet slim, maar boerenslim. Met daarbij iemand als Paul Maas al boegbeeld win je zo de sympathie van Sallanders, zelfs als bankier. Jammer dat een andere bank uitgerekend nu besloot dat de topman 3 miljoen euro moest gaan verdienen. Oftewel, die man moet ruim een halve maand werken voor het bedrag dat de Rabobank Salland in de actie Hart voor Salland steekt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.