lars je zit in de senaat van de nederlandse kinderjury

Hallo,

ik ben Lars Godeschalk, ik ben 10 jaar en ik woon op de Boskamp.
Ik zit op Jenaplanschool de Klimbooom in groep 7.
Ik zit in de Senaat van de Nederlandse kinderjury 2018 en ik vertegenwoordig Overijssel.
Woensdag 7 maart zat ik op school in de kring om fruit te eten en na 7 minuten kwamen een cameraman, een man met een notitieboekje en Loes Riphagen de klas binnen.
Iemand zei: ik wist het, de schoolfotograaf!
Loes Riphagen is een bekende illustrator en kinderboekenschrijver.
Ik dacht, dat ze ging vertellen over illustreren, maar ze vroeg: wie weet wat de Kinderjury is? 5 kinderen staken hun vinger op.
Toen vroeg ze: wie weet wat de Senaat van de Nederlandse kinderjury is? Alleen ik stak mijn vinger op. Toen vroeg ze: hoe heet je? Ik zei: Lars.
Toen zei ze: dan heb ik goed nieuws: Lars, je zit in de Senaat van de Nederlandse kinderjury! Ik voelde mij toen heeeeel blij!!!
Loes gaf mij een speciale pet en een jas van de Nederlandse Kinderjury en een button met OV, voor Overijssel. Ook kreeg mijn hele klas een lekkere slagroomtaart met het logo van de Nederlandse Kinderjury.

En zodoende zit ik in de Senaat van de Nederlandse kinderjury, samen met 11 kinderen uit de andere provincies. Dan moet ik naar vergaderingen o.a. in Den Haag en Amsterdam om met die kinderen te overleggen.
Vanaf nu kunnen kinderen stemmen op hun drie favoriete kinderboeken uit 2017. Uit de vijf boeken, die de meeste stemmen hebben gekregen, kiest de Senaat het beste kinderboek uit 2017.

Kinderen kunnen nu stemmen! Ga naar staging2.kinderjury.nl en stel een top 3 samen van je favoriete boeken. Als je dan ook vertelt, waarom je een boek goed vindt, kan je school de gouden boekenbon winnen.
Daarna moet de Senaat van de Nederlandse Kinderjury uiteindelijk uit de top 5 meest gestemde boeken het beste boek kiezen.

Lars Godeschalk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.