jan schokker luisteren naar de samenleving

Natuurlijk kunnen zaken beter en sneller en is er nog te veel bureaucratie. Het is ook goed als inwoners aan de bel trekken als zaken te lang blijven liggen of niet goed worden uitgevoerd. Een terugkoppeling geven is hierbij van groot belang. Uitleg geven en goed communiceren wat wel en wat niet kan is daarbij belangrijk.

Ik heb de laatste weken veel inwoners gesproken die in werkgroepen, klankbordgroepen en als vrijwilliger hun inbreng hebben gegeven. Ik denk hierbij aan leden van de klankbordgroep bij de bouw van sportcomplex Tijenraan, de inbreng van de werkgroepen en besturen bij de ontwikkeling van de MFA’s in onze buurtdorpen. Maar ook het realiseren van het dorpsplein in Broekland is een prachtig voorbeeld hoe een initiatief vanuit de bevolking tot stand is gekomen.

In een relatief kleine gemeenschap als Luttenberg hebben we samengewerkt om het zwembad open te houden. Zo heeft de gemeente een nieuwe pomp geleverd en zorgen vrijwilligers voor de exploitatie. Nu zijn vrijwilligers bezig met het maken van plannen voor de bouw van woningen bij Mariaoord en ondersteunen we. Willen zij toekomstperspectief voor de Laarman en kijken wij mee. In het kader van 700 jaar Luttenberg zijn we samen bezig met het ondersteunen van allerlei mooie projecten.

Zo zijn er nog veel meer mooie voorbeelden te geven van hoe we op een praktische manier invulling willen geven aan de wensen/klachten van onze inwoners in onze gemeente Raalte. Dat heet dus geen nieuwe politiek, maar er zijn voor de mensen en helpen waar het kan.

Wat denkt u van ‘De raad op pad?’ Een initiatief van ons om te weten wat er speelt in alle kernen. We hebben niet alleen naar inwoners geluisterd, maar zijn ook samen met hen aan de slag gegaan. Een mooi voorbeeld is de skatebaan in Mariënheem. Hier is een wens van de jeugd in vervulling gegaan door mooie samenwerking tussen plaatselijk belang, vrijwilligers en daarnaast ondersteuning van de gemeente. Komende jaren willen we dit nog verder uitbouwen en vormgeven. Wensen en ideeën vanuit de bevolking ondersteunen niet alleen met financiële middelen, maar ook om te helpen om plannen uit te werken en subsidie binnen te halen.

Veel inwoners hebben hun zorgen geuit over de verkeersveiligheid in hun dorp of buurt. Samen met belanghebbenden zijn er al mooie resultaten geboekt in Luttenberg en Laag-Zuthem. In de hele gemeente zijn inwoners aan zet geweest om gevaarlijke punten aan te geven. We gaan nu ook in samenspraak met de mensen hier een plan van aanpak maken en zorgen voor een veilige buurt.

Als fractievoorzitter van Gemeente Belangen roep ik inwoners van Raalte op om deel te nemen in werkgroepen, besturen en klankbordgroepen en dorpscoöperaties om voor de belangen in jullie samenleving op te komen. Samen met de gemeente en onze wethouders kunnen we blijven werken aan een toekomst voor onze leefomgeving. Door de inzet van al deze betroken inwoners zijn er al heel mooie dingen tot stand gekomen en het heeft hen ook veel voldoening gegeven. Ga maar eens kijken bij de MFA’s in onze buurtdorpen of het dorpsplein in Broekland en zie waar een dorp groot in kan zijn!

Ik wil alle vrijwilligers en betrokken bestuurders heel erg bedanken voor hun inzet, betrokkenheid en samenwerking en hoop dat we de komende vier jaar ook weer samen met jullie mooie dingen kunnen realiseren.

Jan schokker
Fractievoorzitter Gemeente Belangen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.