hilariteit onder politici en bezoekers op verkiezingsavond in raalte

Rijke had een avond voorbereid in twee delen. Eerst een discussie over hoe je politieke invloed kunt uitoefenen en vervolgens zou het gaan over politieke vernieuwingen. Inclusief een debat met de politici over vier stellingen, bedacht door de organisatoren van het Mangs bej te bange festival.

Aan de hand van stellingen konden de bezoekers, door een rode of groene kaart op te steken, testen wat zij van politiek wisten en in tweede instantie politici hun standpunten over bepaalde vragen duidelijk maken. Door het grote aantal politici in verhouding tot de bezoekers gaf dit een wat lacherig sfeertje, maar zoals een van de bezoeksters zei ‘Ik ben hier omdat ik echt nog weet niet wat ik moet stemmen en ik vind ook nog zo weinig informatie over wat politieke partijen willen in de krant’, werkte Rijke enigszins aangepast zijn programma toch af en werden ook alle partijen aan het woord gelaten.

Verbazing ontstond toen Rijke Raalte Natuurlijk om een standpunt wilde vragen en bleek dat lijsttrekker Harrie Kiekebosch met stille trom was vertrokken. De verbazing sloeg even later om in algemene hilariteit toen een van de aanwezigen op twitter las dat Kiekebosch liever voetbal ging kijken dan met ‘maar’ zes burgers in debat gaan. CDA-er Robert Vloedgraven vatte het kort samen: “vernieuwen noemt hij dat, geen verkiezingsprogramma schrijven, maar in debat gaan met onze inwoners. Is er een moment dat er een aantal zeer geïnteresseerde inwoners zijn om in debat te gaan is Raalte Natuurlijk pleite!”

Over bestuurlijke vernieuwingen en het initiatief van ‘Mangs bej te bange’ waren overigens alle politieke partijen het wel eens. Dat moest doorgaan, exacte invulling was een lastige, maar de ingezette weg van de afgelopen jaren, waarbij het luisteren naar de burger voorop stond, krijgt zeker een gevolg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.