hans de kort krijgt steun uit onverwachte hoek

De Kort schreef recentelijk een brief naar het college van B en W van Raalte met de vraag waarom zij zich niet aansloten bij de statiegeldalliantie, in tegenstelling tot buurgemeenten Zwolle, Olst-Wijhe en Dalfsen. Gemeenten die hier onderdeel van zijn, spreken zich openlijk uit als voorstander van het heffen van statiegeld op PET-flessen en blikjes. De petitie moet als een signaal naar de Tweede Kamer werken, die kort voor de gemeenteraadsverkiezingen stemmen over de invoer van statiegeld.

De partners van de Statiegeldalliantie willen:
– een structurele oplossing voor de vervuiling van straten, bermen, zeeën en stranden door plastic flessen en blikjes;
– een eerlijke oplossing voor zwerfafval door de kosten ervan weg te halen bij de burgers en lokale overheden, en het verpakkende bedrijfsleven ervoor verantwoordelijk te maken;
– een écht duurzaam, circulair model voor het beheer van grondstoffen.

Gedachte achter dat statiegeld is dat de fabriek zijn eigen troep weer inneemt en dat de burger niet verleid wordt de boel van zich af te gooien. Voorkomen van zwerfafval. LTO Nederland sluit zich daar nu dus ook bij aan. Jeanette van de Ven: “De enorme risico’s voor de veehouderij, zoals plastic en blik in de graskuil, en de tijd die u als veehouderij kwijt bent met alle flessen, blikjes en zakjes van uw perceel te ruimen, heeft LTO Nederland doen besluiten om aan te sluiten bij de statiegeldalliantie. Hoe minder zwerfafval en hoe meer materiaal er hergebruikt kan worden, des te beter voor mens, dier en milieu.” staat er op de site te lezen.

Meer informatie over de alliantie vindt u in de bijlagen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.