hans de kort d66 besloten motie in te dienen voor statiegeldalliantie

Inmiddels heeft D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven besloten, evenals haar voorgangers, door de knieën te gaan voor het bedrijfsleven, dat nu ook van haar, onder voorwaarden, het zoveelste uitstel krijgt voor het innen van statiegeld op petflessen. En ook nu zal het bedrijfsleven wel weer aantonen dat het aan de gestelde voorwaarden voldoet. Daarvoor biedt de boekhouding vele mogelijkheden.

Het enige waar deze D66-mevrouw slechts toe bereid is, is het vóórbereiden van wetgeving voor het invoeren van statiegeld, maar dan alléén voor petflessen en, let wel, niét voor drankblikjes. Blikjes mogen wat haar betreft overal in het milieu gedumpt worden, kan blijkbaar geen kwaad. En áls er al wetgeving wordt ingevoerd, dan treedt die pas in werking ná de volgende reguliere verkiezing.

Het bedrijfsleven is enorm in zijn sas met deze staatssecretaris en dat zegt genoeg. En als – godbetert – toch statiegeld moet worden geïnd op plasticflessen, dan schakelt de drankindustrie probleemloos over op het vullen van blikjes. Het milieu is dus bij deze D66-staatssecretaris, linksom of rechtsom, altijd de verliezer.

Iedereen zal inmiddels wel weten dat D66 de partij is van de principes, maar dan wel om die over boord te gooien (gekozen burgemeester, gekozen commissaris van de Koning, het referendum). En dan is nu dus het milieu aan de beurt.

Ik ben benieuwd naar de inhoud van de stevige brief die de Raalter D66-ers vast en zeker en op korte termijn, naar hun eigen staatssecretaris Stientje van Veldhoven zullen sturen.

Als die brief er niét komt, dan zijn ze wat mij betreft geen knip voor de neus waard en is het indienen van de motie slechts voor de bühne geweest.

Ik ben benieuwd.

Hans de Kort

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.