handen uit de mouwen voor koningsbelte atb tocht

Het ging dit jaar niet vanzelf. De recente storm liet flinke schade achter op de Sallandse Heuvelrug. Circa dertig vrijwilligers van CRT Raalte gingen de eerste zaterdag erna onder leiding van routecoördinator Henk Poorte het bos in om de paarse route vrij te maken van omgevallen bomen en takken. Met spontane hulp van diverse ondernemers lukte dat al binnen een dag.

Direct daarna begon de organisatie om de verschillende KoningsBelte ATB-routes te controleren op boomveiligheid. De Koningsbelte-routes wijken namelijk af van de standaard ATB-routes en mogen alleen gefietst worden op 4 maart. Daarvoor werden nog eens drie zaterdagen controles uitgevoerd en kritische situaties met de boswachter kortgesloten. Uiteindelijk hoefde maar één klein deel van de route te worden omgeleid.

Vrijwilliger Willie Vegterlo liep zich speciaal voor de komende editie nog een keer het vuur uit de sloffen. Met zijn eigen motorzaag was hij volop in touw en bovendien zorgde hij na afloop voor de afzakkertjes. Willie was jarenlang één van de drijvende krachten achter de KoningsBelte ATB-tocht en wil het nu wat rustiger aandoen.

Starten aan de 35 en 50 km kan tussen 9.00 en 10.00 uur; aan de 65 km tussen 9.00 en 9.30 uur. De deelnamekosten bij voorinschrijving bedragen 7 euro (5 euro voor NTFU-leden) en bij inschrijving op de dag zelf 7,50 euro (5,50 voor NTFU-leden). De jeugd betaalt 3 euro. Inschrijving is mogelijk via staging2.ntfu.nl en staging2.fietswereld.nl. Meer informatie op staging2.atb.crtraalte.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.