gewoon carolien overspannen

Tijdens het ontspannen komt er energie van gedachten, energie van emoties, energie van ervaringen in beweging die dan door het zelf genezend vermogen neutraal en rustig gemaakt wordt. Ervaringen leer je accepteren en krijgen dan een plek. Het voelt als een reset.

Deze eerste keer komt er al veel beweging en verandering. Tijdens het inslapen, wordt ze de laatste weken enorm boos op een studente die vlakbij woont en veel lawaai maakt. Natuurlijk mag dat praktisch opgelost worden door meer geluidsisolatie aan te brengen. Toen ik haar vroeg over haar studententijd, merkte ze dat zij ‘eigenlijk’ net zoveel had willen genieten als deze studente nu doet. Gevoelens van spijt.

In haar basisgebied ervaren we een voor haar overweldigende schok; jaren terug – zij woonde allang op zichzelf- zijn haar ouders gescheiden. Ze begrijpt er nog steeds niks van en krijgt, naar haar beleving, niet voldoende antwoorden waarom. Dat hoeft natuurlijk ook niet. Haar ouders hebben de vrijheid om de keuzes te maken die zij willen. Zij had er echter grote moeite mee.

Een paar jaar later had ze een waterige afscheiding en soms wat bloed erbij na geslachtsgemeenschap en bleek ze kanker te hebben. Kleine stukjes weefsel werden uit de vagina verwijderd tijdens een operatie en ze genas volledig. Natuurlijk wordt ze nog goed in de gaten gehouden. Nu kwam de mogelijkheid tot nog diepere genezing hiervan naar voren, omdat ze een geweldige man in haar leven had en zij toe waren aan nog meer verbinding. Dat gaf tot dan toe veel angstgevoelens door haar ervaringen.

Overspannenheid heeft dus vele factoren en oorzaken. Herstel kan snel als het totale plaatje gezien wordt en als je je leven vanuit een soort pakket vanaf de basis weer opbouwt. Tijdens de tweede sessie kwam de man mee en durfde ze stap voor stap heel veel van deze angstgevoelens vrij te laten komen. De man bleef de hele tijd met aandacht bij de emoties en gaf daarbij de intentie dat hij samen met haar de weg wilde vinden. De dame ervoer zijn betrouwbaarheid en zo kon ze nog meer relaxen.

In de week erna bleef ze veel puzzelstukjes vinden van hoe ze deze overspannenheid had gekregen. Ze kan het nu allemaal al beter plaatsen en accepteren. Dus de komende tijd en jaren kan ze haar leven weer verder opbouwen.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.