gemeenteraad raalte beslist donderdag over statiegeldalliantie

Een eerdere poging van D66 strandde, omdat hiervoor geen meerderheid was te vinden in de Raad. Als gevolg van het maatschappelijk debat en het feit dat diverse organisaties zich in positieve zin hebben uitgesproken over de alliantie is nu een meerderheid van de partijen in gemeenteraad bereid de motie mede in te dienen en te steunen. Naast D66 wordt de motie mede ingediend door Burgerbelangen, Gemeentebelangen, PvdA, SP en het CDA.

De statiegeldalliantie is een Belgisch-Nederlands initiatief, dat de overheden van beide landen oproept het zwerfafvalprobleem serieus aan te pakken. De alliantie pleit voor statiegeld op blikjes en petflesjes. D66-raadslid Peter Moorman is blij met de brede steun die de motie krijgt. “Het is een beweging van onder af en vanuit de lokale politiek en de bevolking” dat verdient brede steun, aldus Moorman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.