Home / archiefcentraal / fietstunnel bij kruispunt bos in raalte komt er garandeert gemeente raalte

fietstunnel bij kruispunt bos in raalte komt er garandeert gemeente raalte

Dat meldt RTV Oost.

Het spoeddebat was aangevraagd door Burgerbelangen. De partij was bang dat de geplande fietstunnel als eerste zou sneuvelen zodra het budget overschreden zou worden. Burgerbelangen wilde het besluit hierover liefst overlaten aan de nieuwe raad, na de verkiezingen.

Moties ingetrokken
De raad debatteerde donderdagavond uren over een aantal kritische moties van Burgerbelangen over de uitvoering van de N35, maar uiteindelijk werden ze niet eens in stemming gebracht. Het bestuursakkoord van de gemeente kan daarmee ongewijzigd worden uitgevoerd.

Wethouder Wagenmans garandeerde de raad dat de kosten voor de fietstunnel, zo’n twee miljoen euro, worden gedragen door de gemeente en de provincie, en dat eventuele overschrijding van het totale budget daar niks aan verandert.

50 miljoen euro
De totale aanpak van de N35 en N348 ter hoogte van Raalte kost zo’n 50 miljoen euro. De gemeente Raalte betaalt 4 miljoen euro mee. Volgens wethouder Wagenmans ligt er voor dat geld een uitstekend plan dat de doorstroming en de veiligheid ten goede komt.

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.