feestelijk jubileumconcert de bargzangers

Evenals elk optreden van de Bargzangers was ook het jubileumconcert weer een groot feest. (Foto/tekst: Dook van Gils)

Het vrijetijdsmannenkoor bestaat uit zo’n 60 mannen die alle liederen uit volle borst meezingen plus negen muzikanten, waaronder twee vrouwen. Voor de gelegenheid speelden er twee gastmuzikanten mee, trompettist Jan Dogger en veelzijdig muzikante Marion Mulders. Rinus Heerink zong solo De Clown en verder mocht wethouder Ilona Lagas twee liedjes meezingen. Na het concert van de Bargzangers was er een optreden van Lucas en Gea, dat zeer gewaardeerd werd.

Om de kas te spekken is er altijd een verloting. Bert Duerink: “De bijna 140 prijzen komen van sponsors en van eigen inbreng van leden. We kunnen gelukkig rekenen op veel support van ondernemers in de regio. De hoofdprijs is een optreden van de Bargzangers aan huis of op een locatie naar keuze – vorig jaar moesten we hiervoor naar Drenthe, wat we met plezier deden natuurlijk.” Sowieso doen ze elk optreden met plezier en de wekelijkse repetities worden ook altijd trouw bezocht. Velen beschouwen de repetities als een gezellig uitje, al zorgt dirigente Mieke Bruis er met strakke hand voor dat er ook nog wat geoefend en geleerd wordt. Inmiddels staat het repertoire op ruim 100 liedjes, waarbij net zo makkelijk overgeschakeld wordt van Hollandse meezingers, naar Engels- of Duitstalige liederen. Elk optreden is niet alleen een feestje voor de leden, maar ook voor het publiek.

Natuurlijk werd er even teruggekeken naar de afgelopen 15 jaar. Jan Willem Brinkhuis, een van de oprichters: “We hadden meteen al ruim twintig leden en de meesten zijn nog steeds lid. Toen hadden we nog geen eigen geluidsinstallatie, die is er inmiddels, en we zijn heel blij met de vorig jaar aangeschafte auto cue.” De Bargzangers treden zo’n veertig keer per jaar op, variërend een (boeren)bruiloften tot een optreden met NL Doet, onlangs, voor Activiteitencentrum de Dante. “Dat is echt geweldig, die mensen genieten er zó van – en wij dus ook. En binnenkort gaan we naar Ameland, daar hebben we ook wel zin in!”

staging2.bargzangers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.