energiezuinig olst vraagt nieuwe vaardigheden

De film- en inspiratie-avond wordt net als de voorgaande keren ingeleid met een hoofdstukje uit de bekroonde documentaire ‘Tomorrow’. Daarin wordt stilgestaan bij vernieuwende manieren in verschillende landen om onderwijs te organiseren.

Kritisch
Maar niet alleen de vorm, ook de inhoud wil Olst in Transitie met de aanwezigen kritisch tegen het licht houden. Dat gebeurt aan de hand van een creatieve brainstorm-sessie en andere werkvormen. Daarbij ligt de focus op de vraag hoe we toekomstbestendige educatie voor jong en oud in Olst direct praktisch vorm kunnen geven..

Heel kwetsbaar
“We zijn er op uit om onze dorpssamenleving weer meer veerkracht te bezorgen”, legt organisator Paul Hendriksen uit. “In het dagelijks leven staan we er niet zo bij stil, maar we zijn als samenleving heel kwetsbaar door onze afhankelijkheid van goedkope energie. Het punt is, dat die voor het overgrote deel wordt gemaakt met behulp van fossiele brandstoffen. En de aanpak van klimaatverandering vereist juist het tegenovergestelde.”

De omschakeling naar duurzame energiebronnen gaat tot nu toe heel langzaam. “In Olst komt nog pas 6% van onze energie uit duurzame bron”, legt Hendriksen uit. “We hebben dus nog een lange weg te gaan, terwijl de tijd dringt.”

Overbodig maken
Daarom wil Olst in Transitie, stevig nadenken over wat voor vaardigheden er in de toekomst nodig zijn, die kunnen helpen het gebruik van die goedkope fossiele brandstoffen overbodig te maken.
Wie daaraan mee wil doen, zorgt ervoor om op vrijdag 9 maart uiterlijk 20:00 uur aanwezig te zijn in de Denkkamer in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 te Olst. Meer informatie is te vinden op staging2.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

Vrijdag 9 maart om 20:00 uur (deur open om 19.45 uur).
In het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, Olst.
Entree: Vrijwillige bijdrage.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.