energievisie op onderzoeksagenda olst wijhe

Antwoord op zienswijzen
Van de 21 zienswijzen zijn er 7 ingediend door samenwerkingspartners en instanties die gevraagd zijn om advies. Er zijn 14 zienswijzen ingediend door particulieren. Veel zaken die zijn aangedragen in de zienswijzen hebben geen betrekking op de onderzoeksagenda, maar wél op de Energievisie. Deze punten neemt de gemeente mee bij het opstellen van de visie. Alle punten die zijn benoemd, zijn beantwoord in een nota van beantwoording. De indieners van een zienswijze hebben een brief ontvangen met een reactie op hun zienswijze.

Wethouder Marcel Blind: “We zijn heel blij met de grote betrokkenheid van inwoners bij de Energievisie. Het is heel complexe materie, daar zijn we ons van bewust. Toch doen we er alles aan om inwoners mee te nemen in het proces, ook wanneer het om een ingewikkeld onderwerp als duurzame energie gaat. De inbreng die uit de zienswijzen is gekomen, is heel waardevol. Zowel voor de aanvulling of aanpassing van de agenda als voor de vormgeving van de Energievisie zelf. Daar wil ik een ieder dan ook hartelijk voor bedanken.”

Toekomstige activiteiten
De komende tijd gaat de gemeente niet alleen in gesprek met inwoners en andere belanghebbenden, maar wordt er ook een bezoek aan een windmolenpark en zonneveld georganiseerd. Zo kan men de effecten van beiden van dichtbij ervaren. In mei presenteert de gemeente de uitkomsten van het milieuonderzoek. Op staging2.olst-wijhe.nl/energievisie komt binnenkort meer informatie hierover en inwoners die hun e-mailadres hebben achtergelaten tijdens een van de bijeenkomsten ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Het proces tot nu toe
Op 1 november is het proces om te komen tot een Energievisie voor Olst-Wijhe gestart. In dit proces gaat de gemeente het gesprek aan met inwoners. Daarbij is er een aantal verplichte zaken, zoals het opstellen van een onderzoeksagenda (een Notitie Reikwijdte en Detailniveau) en vervolgens het uitvoeren van het planMER. Onderzoeken zijn nodig om in de Energievisie uitspraken te kunnen doen over de gebieden en de voorwaarden. De onderzoeksagenda is de basis voor het planMER. Hierin staat wat moet worden onderzocht. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners en andere belanghebbenden bij elk onderdeel van het proces betrokken zijn. Daarom heeft de NRD van eind november 2017 tot begin januari 2018 ter inzage gelegen. Dat is niet wettelijk verplicht, maar wel van groot belang voor een transparant proces.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.