edwin tepper maakt van het bosje in nieuw heeten een natuurrijke kinderspeelplaats

De provincie Overijssel had op zich niks aan het stukje grond en was misschien wel blij van het onderhoud af te zijn. Edwin Tepper had dat net andersom: hij zag het wel zitten die ‘tip’ grond naast zijn huis terug te brengen naar natuurwaarden en er meteen een speelbos voor kinderen van te maken.

Stapje bij beetje wordt de natuur er teruggebracht. Overwoekerende exoten als de Amerikaanse vogelkers eruit bijvoorbeeld en planten die er van oudsher horen, zoals de trosvlier, hondsroos en vuilboom weer terugzetten.

Door bomen te ringen (de schors op kniehoogte te verwijderen) sterven de bomen langzaam af en verwordt de stam tot nestel- en voedselplek voor allerlei diertjes.

Aan de andere kant zijn daar de Nieuw Heetense kinderen die het bij tijd en wijle fantastisch vinden in het bosje te spelen. Ze hebben er klimbomen en zelfs een crossbaantje inclusief ‘schans’, opgetrokken van zand uit een poel die Tepper verderop uitgraaft.

Harrie Kiekebosch, van Raalte Natuurlijk, kwam in contact met Edwin Tepper en was nieuwsgierig. Hij bracht een bezoek aan het bosje. “Want dit voorbeeld verdient aandacht vinden we. Prachtig hoe je met eigen initiatief iets moois kunt toevoegen aan een dorp. Daar heb je altijd ‘de gemeente’ niet voor nodig. Goed voorbeeld doet volgen!”

Wie meer wil weten over Het Bosje, kan dat via de facebookpagina volgen  

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.