dit jaar geen pedro pico pop

”Drie jaar geleden waren wij als festival genoodzaakt ‘ons’ terrein op het MBI fabrieksterrein te verlaten vanwege de vondst van asbest”, zo legt de organisatie uit. “Last-minute zijn wij op zoek gegaan naar een vervangende locatie die we hebben gevonden bij Kruispunt Bos in Raalte. Als organisatie kregen wij te maken met veel extra onvoorziene kosten. Als financieel gezonde organisatie hebben wij al onze reserves aan moeten spreken én nog een beetje meer. Zonder reserves een festival organiseren is gevaarlijk, zo hebben wij afgelopen editie aan den lijve ondervonden. De kaartverkoop van de laatste editie viel tegen, daar bovenop heeft het bijna de hele dag geregend. Een klap die wij mogelijk niet meer te boven komen.”

Toch vindt de organisatie van het festival het zonde om na veertien edities te stoppen. “We hebben zo veel leuke dingen meegemaakt en enorm veel toffe bands een podium geboden. Maar doorgaan op deze manier is ook niet mogelijk.” Daarom is nu besloten om in elk geval 2018 over te slaan. In plaats daarvan zijn er plannen voor een nieuw concept in het weekend van vrijdag 22 en zaterdag 23 juni, waarmee boekhoud-technisch weer met een schone lei kan worden begonnen. Daarover volgt binnenkort meer informatie. Daarnaast roepen de organisatoren iedereen op om in 2019 een steentje bij te dragen aan een mogelijk nieuwe editie van Pedro Pico Pop. Daarvoor kan men mailen naar info@pedropicopop.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.