dagcursus voor beginnende moestuinders

Je eigen groenten kweken om heerlijke en gezonde maaltjes uit eigen tuin te toveren is niet moeilijk, maar enige basiskennis is daarvoor wel belangrijk. Op deze dagcursus leer je wat daarbij komt kijken, hoe je je eigen moestuin aanlegt, hoe je een goede compost maakt en nog veel meer. Zodat je het komende tuinseizoen goed bent voorbereid. Het is niet moeilijk, maar wel gezond. Je kweekt je eigen groente, zonder gif.

De cursus richt zich op beginnende moestuinders, maar de ervaring heeft geleerd dat ook mensen die al moestuinervaring hebben veel opsteken deze dag. Elke deelnemer krijgt een persoonlijk tuinadvies en aan het einde van de dag is er alle ruimte voor persoonlijke tuinvragen.

Janneke Tops heeft in Wageningen biologische landbouw gestudeerd. Vervolgens was ze dertien jaar ecologisch tuinder op 2 hectare groenteteelt op een ecologische leefgemeenschap in Frankrijk. Sinds 2012 is ze weer in Nederland en verzorgt ze vanuit haar bedrijf ‘Gezonde Moestuin’ cursussen en lezingen. Daarbij geeft ze advies over gezond moestuinieren, de levende moestuinbodem, zelf compost maken, zelf zaden telen en vele andere onderwerpen die met gezond moestuinieren te maken hebben. Dankzij haar heldere, deskundige en inspirerende stijl heeft ze al honderden moestuinders een stap verder geholpen.

Aanmelden voor de cursus kan via gezondemoestuin@gmail.com. De kosten bedragen 50 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.