d66 raalte pleit voor klimaatstresstest

“Door opwarming van de aarde verandert het klimaat. Ook in Nederland zijn er bijvoorbeeld steeds meer grote buien. Tuinen, kelders en riolen lopen over en plassen blijven op straat liggen. Dit probleem wordt steeds groter! D66 Raalte zet zich in om klimaatverandering tegen te gaan. Bovendien wil D66 de gemeente klaarmaken voor de gevolgen van klimaatverandering.”

D66 Raalte denkt dat meer bomen in de straten, groene daken en meer natuurgebieden rondom dorpen en steden kunnen helpen bij het omgaan met heftige regenbuien. Daarnaast kan het bescherming bieden tegen hitte. “Daarnaast zijn groene buurten fijner om te wonen”. 

Het klaarmaken van Salland voor klimaatverandering is volgens D66 een kans om de wijken mooier, slimmer en fijner te maken. Het kabinet heeft ervoor gezorgd dat gemeenten hier ook extra geld voor beschikbaar krijgen. “Een ander voorbeeld is een plein waar bij droog kan worden gebasketbald en geskatete. Bij zware regenval wordt het plein als bassin gebruikt die het regenwater van het plein en de daken opvangt. Daarmee stroomt niet al het water direct in het riool, zodat overstromingen worden voorkomen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.