d66 goed klimaat is goed voor salland

D66 wil dat de gemeentes in Salland hierin vooroplopen. Ondanks veel goede initiatieven om energie te verduurzamen, door middel van windenergie, zonne-energie of biomassa, levert dit te weinig op. Zowel de EU, Nederland en de provincies maar ook de gemeentes zullen zich maximaal moeten inspannen de transitie tot stand te brengen. D66 wil duurzame energie voor klimaat en economie. Niet alleen leveren we zo onze bijdrage aan een duurzame energievoorziening, ook zorgt dit voor groei van de werkgelegenheid in verschillende sectoren zoals bouw en energie. Daarbij draagt het bij aan een positief, vooruitstrevend en duurzaam imago van onze gemeentes.

De lusten en de lasten van de transitie moeten eerlijk verdeeld worden. Inwoners met de financiële middelen kunnen investeren in zonnepanelen en andere duurzame maatregelen. Voor inwoners met een krappe beurs kan dit lastiger worden, hier moet er creatief gekeken worden naar ondersteuning. De woningcorporaties en de gemeente zullen belangrijke rol moeten vervullen bij duurzame (nieuw)bouw en het plaatsen van zonnepanelen. Er is geld nodig om de ambities waar te maken. D66 wil dat de gemeenten met rijk, waterschap en provincie om tafel gaat om een verdeelsleutel af te spreken om geld vrij te maken. Ook de landbouworganisaties moeten hun rol spelen als beheerders van een groot deel van ons (cultuur)landschap.

Bert Terlouw en Maartje Lof zijn onze lijsttrekkers. Zij zullen zich samen met hun mede-fractieleden inspannen om onze gezamenlijke idealen te realiseren voor een mooi Salland.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.