cynthia roessink de frisse wind bij gemeentebelangen olst wijhe

Als het thuis niet goed gaat, dan gaat het nergens goed. Als je je thuis niet fijn voelt, dan heb je geen vertrekpunt. Dit geldt voor kinderen maar ook voor ouders . De meeste huiselijke ruzies komen door financiële problemen. Dit kan zelfs gepaard gaan met huiselijk geweld en verwaarlozing. Kinderen kunnen zich dan moeilijk concentreren op school. Misschien besluiten de ouders wel om te scheiden. Daar heb ik aandacht voor.

Het blijft natuurlijk de verantwoordelijkheid van de ouders. Ik vind dat kinderen nooit de dupe mogen worden. Dus alle benodigdheden en voorzieningen moeten beschikbaar zijn. Sport en bewegen en schoolbenodigdheden zoals een laptop en vrije tijdsbesteding etc. Het onderwijs en veiligheid gaan samen hand in hand. Kinderen moeten veilig naar school kunnen fietsen. Zich veilig op school voelen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zij zijn onze toekomst tenslotte en daar moeten wij goed voor zorgen. De jeugd kan niet voor zichzelf opkomen daarom wil ik er voor ze zijn.

Waarom ik in de raad wil? Ten eerste: ik ben een vrouw. Daarnaast ben ik 30 jaar, heb drie jonge kinderen en sta midden in de samenleving. Ik heb te maken met scholen, verenigen, sport en opa en oma. Ik kan me goed inleven in jongeren en inwoners van Olst-Wijhe en voor hen een volksvertegenwoordiger zijn. Maatschappelijke voorzieningen voor alle leeftijden moeten er zijn. We mogen absoluut geen leeftijdsgroep tekort doen. Ouderen hebben meer aandacht en zorg nodig, inclusief goede woonvoorzieningen. Jeugd heeft een eigen plek nodig en een keet hoort daar bij. Tradities als carbid en dorpsfeesten zijn mij heilig en sporten moet voor iedereen mogelijk zijn.

Niet alle voorzieningen zijn bereikbaar. Dit geldt ook voor mindervaliden. Het winkelgebied bijvoorbeeld is niet altijd toegankelijk voor mindervaliden. Belangengroepen zijn opgeheven. De gemeenteraad moet zulke groepen blijven motiveren zodat iedereen zich prettig kan voelen in onze samenleving.

Het is vaak hetzelfde riedeltje in de gemeenteraad. Er wordt weinig debat gevoerd. Ik vind dit een doodzonde. Debatteren houdt ons allemaal scherp. Niet om elkaar af te vallen maar juist om elkaar te motiveren om tot een wel overdacht besluit te komen. Afgelopen raadsvergadering is de starterslening aangepast. Hier ben ik echt boos over. Voor mij was dit een circusstunt voor de verkiezingen en de nieuwe raad moet het hiermee maar gaan doen. Vier jaar geleden kochten mijn man en ik een huis in Wijhe. We kregen een minimaal bedrag van onze eigen bank en met behulp van de starterslening konden we toch kopen. Met de ons toen verstrekte hypotheek waren we nooit in aanmerking gekomen voor een nieuwbouwwoning in Wijhe. Dit betekent dat de doelgroep waarbij ik en mijn man destijds toe behoorden nu minder kans hebben op een starterslening. Dit is absoluut niet doordacht. Daar wil ik mijn zegje over gaan doen, net als over al die andere belangrijke dingen die komen gaan.

Ik ben Cynthia Roessink, nummer vijf op lijst 2 bijGemeente Belangen Olst-Wijhe. Ik sta voor alles hier boven omschreven. Stem jij op mij?

Vragen? cynthiaroessink@outlook.com

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.