college ziet niks in plannen voor oud tijenraan

Schutte kreeg het slechte nieuws van de betrokken ambtenaar namens het Raalter College, dat dus nu na de verkiezingen demissionair is. “Op verzoek van de gemeente had ik juist een aangepast plan gepresenteerd met daarin een aantal aanvullingen waarom gevraagd was. Kort daarna kreeg ik te horen dat B & W er niet mee door wil gaan. De argumenten daarvoor? De voorbereidingen voor de sloop zouden al in een te ver gevorderd stadium zijn. Bovendien zijn er met de andere instellingen en partijen in het gebied rond Tijenraan al afspraken gemaakt die dan herzien moeten worden. Op zich kan ik die redenatie volgen, maar ik snap het niet.”

In dat voor hem teleurstellend verlopen gesprek kreeg Schutte wel complimenten voor zijn ambitieuze plan. “Er werd gesuggereerd dat een andere locatie daarvoor geschikt zou zijn, maar bouw je zoiets bijvoorbeeld bij Vrieswijk, dan is het financieel gewoon niet haalbaar. Je zou dan minder oppervlakte en hogere kosten hebben. In het oude Tijenraan heb je de ruimte en het volume, dat je nodig hebt, juist wel. En het ligt in het sporthart van Raalte op loopafstand van het station. Voor de regionale functie waaraan we denken is dat ideaal. Volgens mij is dit het juiste moment. De gemeente zou zo de hoge sloopkosten besparen, dan praat je al snel over tonnen.”

‘Positief verrast’
Na de publicaties in deze krant kreeg hij heel veel reacties. “En vrijwel allemaal positief, sommigen wilden meteen al helpen.” Ook de meeste politieke partijen reageerden positief afwachtend, alleen fractievoorzitter Egbert den Daas van Lokaal Alternatief was kritisch. “Die vreesde meer concurrentie voor Vital Centre maar ik weet zeker dat we elkaar aanvullen en niet beconcurreren. Lokaal Alternatief vond ook de huidige gebouwen geen sieraad in het straatbeeld en bovendien afgeschreven. Toch weet ik zeker dat als we aan de slag zouden gaan, hij positief verrast zal worden.”

“Wat me bij die reacties uit de politiek ook opviel was dat de raadsleden nog weinig of geen informatie over de plannen hadden gekregen van het college. Dat vind ik jammer. Als we de tijd zouden krijgen om die wel te presenteren, dan pas zou de nieuwe gemeenteraad een weloverwogen besluit kunnen nemen. Wat dat besluit wordt, dat zien we dan wel weer.”
Hoe ver zijn de plannen eigenlijk al uitgewerkt? “Met een aannemer hebben we ruwe schattingen gemaakt van de kosten om bijvoorbeeld een extra verdiepingsvloer in de grote sporthal te leggen. Die zag in ieder geval zeker mogelijkheden om van het complex iets heel moois te maken.” Voorlopig geeft hij dus niet op. “Er is nu een nieuwe gemeenteraad die mij hopelijk meer tijd wil geven door in ieder geval de komende sloop tijdelijk te stoppen.”

‘Sloop nog niet aan de orde’
De fracties van PvdA en D66 laten in een reactie weten dat sloop van het oude Tijenraan ‘op dit moment niet aan de orde kan zijn.’ Arie van der Wilt (PvdA) en Mathijs Perton (D66) zeggen dat naar aanleiding van het bericht dat het College de plannen van sportondernemer Han Schutte afwijst. “D66 en PvdA zullen aandringen op een goede inhoudelijke beoordeling en ik verwacht dat het grootste deel van de raad datzelfde standpunt zal innemen”, zo laat Van der Wilt weten. Hij heeft ook contact opgenomen met fractievoorzitter Jan Schokker van GemeenteBelangen. “Ik heb begrepen dat ook GB graag een onderbouwde visie van het college ziet en dat het college binnenkort hierover een stuk aan de raad stuurt”, aldus de PvdA-er. Net als Perton denkt hij dat het een goed idee is als Schutte zijn plannen ook naar de gemeenteraad opstuurt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.