christian boxman pvda lokale politiek is vooral praktische politiek

Politiek zit Christian Boxman in de genen. “Ik heb van huis uit meegekregen dat je niet alleen op wereld bent. Het mag en kan allemaal best een stukje vriendelijker en rechtvaardiger. En in de politiek kun je daar een bijdrage aan leveren”. Boxman vindt dat lokale politiek vooral ook praktische politiek is. “Het huidige college CDA/GB/VVD college denkt te veel in kaders en nota’s. Een beleidsplan schrijven terwijl je ook de ambtenaar de ruimte kan geven om het meer vanuit de bedoeling met maatwerk op te lossen. Dat maakt de gemeente zo veel krachtiger.”

Ook vindt hij dat er in Olst-Wijhe teveel en ook te lang wordt vergaderd. “Ik volg de raadsvergaderingen geregeld via de website maar haak meestal na tienen af. De volgende dag hoor ik dan dat er ruim tot na elven is vergaderd. Daar werf je geen mensen mee voor de politiek. En al helemaal geen jonge mensen. Dat moeten wij echt anders gaan organiseren. En al helemaal als de raad uit nog meer fracties gaat bestaan”.

Goeie ploeg
De voorzitter van de PvdA Olst-Wijhe is trots op de kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. “Een lijst met 21 kandidaten, een mooie mix van nieuw elan en bestuurlijke routine, dat had ik een paar maanden geleden niet verwacht”. Ook over de kwaliteit van de lijst is hij meer dan tevreden. “Lijsttrekker Martijn Jumelet ken ik al van jongs af aan. Die kun je echt om een boodschap sturen. Hij heeft een groot sociaal hart. Ook ben ik blij dat René Leber nog een periode doorgaat. Naar René wordt echt geluisterd in de raad. Een man met een natuurlijk gezag”.

Boxman is er verder trots op dat de PvdA Olst Wijhe ook bekende namen als Petra Koekkoek, André Smit, Hermien de Bruijn en Nico Drent heeft weten te strikken voor een plaats hoog op de kandidatenlijst. “Kennen en gekend worden, dat is belangrijk op het lokale niveau. Wat dat betreft zit onze lijst goed in elkaar. Ook zelf sluit hij een raadslidmaatschap niet uit. “Plek zeven is een natuurlijk niet meteen verkiesbaar maar wie weet, wij hebben goed programma en de afgelopen vier jaar zeker niet stilgezeten, dat beginnen steeds meer inwoners door te krijgen”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.