centrum van olst wordt decor voor earth hour

Het evenement vindt plaats op de hoek van de Jan Schamhartstraat en de Aaldert Geertsstraat in het centrum van Olst, op de dag van Earth Hour. Miljoenen mensen over de hele wereld doen ’s avonds een uur het licht uit om aandacht te vragen voor zorg om de aarde en de klimaatverandering. In Olst-Wijhe gaan ze een stap verder: hoe ziet die zorg er bij jou uit? Wat doe je al en wat kun je nog meer doen?

De organisatie heeft een uitgebreid programma opgesteld. Bekijk het hieronder.

– Kom lekker een soepje eten bij het Soepcafe van Olst In Transitie. Neem dan meteen je kapotte apparaten mee, zodat je die kunt laten repareren bij het Repaircafe. Of kom kleding ruilen bij de Goede Buren.

– De lokale afdeling van de IVN, de Grutto, is er natuurlijk bij om te laten zien wat er allemaal te doen en te beleven is op het gebied van natuureducatie in onze prachtige regio.

– Wilt u weten hoe u thuis energie kunt besparen? Ga dan in gesprek met de energiecoach van Energieloket Salland.

– Barbara Luijters is er om namens de gemeente vragen te beantwoorden en met u in gesprek te gaan over de energievisie van Olst-Wijhe.

– Planten ruilen en zaaigoed aanschaffen kan bij de kraam van de Volkstuinvereniging Ter Stege.

– Als u wilt weten hoe ontzettend lekker die zelfgebouwde groenten smaken, kunt u tegen een vrije gift hapjes proeven van zorgboerderij Ida Gerhardthoeve en Voedselwerkplaats Den Duurschen Hof.

– Kinderen kunnen windmolentjes knutselen bij Goed Veur Mekare of kaarsen draaien bij de bijenvereniging De IJsselbijkers.

– Stichting Eetbaar Olst Wijhe gaat graag met u in gesprek over lokaal voedsel. En verkoopt bloesemtakken van de snoei uit de buurtbongerd van Steenbrugge.

 – Er is een inspiratietent waar u op diverse manieren inspiratie op kunt doen en informatie kunt krijgen over wat u zelf kunt doen om energie te besparen en klimaatverandering tegen te gaan.

– Tot slot hoopt de organisatie driehonderd duurzame voornemens van inwoners en ondernemers te verzamelen.

Dit alles wordt opgeleukt met live-theater en muziek. Kijk voor meer informatie op staging2.earthhourolstwijhe.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.