cda raalte wonen voor de jeugd en ouderen in luttenberg

Bewonersinitiatieven zoals LuttenbergWoont plan Maria-Oord, zijn nieuw en lopen vertraging op door de regels. Zeker bij nieuwe projecten die nog nooit eerder zijn gedaan, kan de gemeente vaak niet helpen. Er moet over normale procedures heen worden gestapt. Hierdoor lopen deze projecten vertraging op. Jammer, want de mooie plannen liggen er, aan inzet en animo om er te gaan wonen ontbreekt het niet, maar het duurt zo lang. Ook de doorstroom van woningen laat dan op zich wachten.
CDA Raalte ziet de kracht van de samenleving en ondersteunt dit bewonersinitiatief. Zonder inzet van LuttenbergWoont en de positieve houding van College van B & W, was dit bijzondere project er nooit gekomen. Ook CDA Overijssel ziet duidelijk de meerwaarde van dit project: Ouderen langer in hun oorspronkelijk omgeving laten wonen, zo mogelijk met een beetje mantelzorg van familie dichtbij of met ingekochte zorg, dat is fijn voor iedereen.

Het CDA Overijssel komt nu in de Provinciale Staten met het voorstel om medewerking te verlenen om wonen voor ouderen en jeugd sneller mogelijk te maken en procedures en garantstellingen sneller voor elkaar te maken. LuttenbergWoont Plan Maria-Oord wordt dan op de voet gevolgd en begeleid om te komen tot het beoogde resultaat, om zo een voorbeeld te zijn voor nieuwe initiatieven.

Andere projecten die vallen onder dit voorstel betreffen jongeren. Wanneer jongeren zich tijdig binden aan hun dorp, zorgt dit voor een vitaler dorp. Jong en oud leven samen en houden voorzieningen samen in stand. Leegstaande agrarische bebouwing beschikbaar maken als woningen voor jongeren zou hierbij goed kunnen werken. Voorbeeld hiervan is te vinden in Tilligte. Wellicht kan Luttenberg hier in de toekomst ook van profiteren.

Dàt is dus de meerwaarde van stemmen op het CDA. We zijn een lokale maar ook provinciale en landelijke partij, die dus zowel op gemeentelijk als provinciaal als landelijk niveau meedenkt met de problematieken die leven. Daar zoeken we oplossingen voor!

CDA Raalte bedankt lid van Provinciale Staten Jeroen Piksen voor zijn initiatiefvoorstel om het langer wonen in de kleine kern ook in toekomst te versterken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.