cda olst wijhe wij zijn trots op abc de cirkel

“Vijf jaar geleden ben ik hier bij de houtbewerking begonnen”, vertelt de 21-jarige Killian Hofstede. “Ik vind het erg leuk om hier te zijn en leer er veel. De afgelopen weken ben ik bezig geweest om huisjes voor het CDA te maken. Dat vond ik gaaf om te doen.”

De CDA-huisjes zijn bijna klaar. “Ons verkiezingsthema is dit jaar ‘thuis in Olst-Wijhe’, legt Judith Campagne namens het CDA uit. “Wij vinden het belangrijk dat inwoners zich thuisvoelen in Olst-Wijhe. De houten huisje die we later zullen uitdelen op de markt symboliseren dat.”

“Voor CDA Olst-Wijhe betekent het zich thuisvoelen ook dat mensen maatschappelijk kunnen meedoen”, haakt Elleke Steenbergen aan op het verhaal van Judith. “Iedereen doet ertoe en kan zich vanuit zijn eigen talenten ontwikkelen en inzetten in de samenleving. Wij steunen dan ook graag een organisatie als ABC de Cirkel waar mensen met een niet-aangeboren hersenletsel kunnen werken. We zijn enorm trots op de huisjes die Killian voor ons gemaakt heeft!”

Niet alleen de vertegenwoordigers van CDA Olst-Wijhe zijn zeer tevreden met de houten huisjes. Ook Killian is blij met het resultaat en legt graag uit hoe je een houten huisje maakt. “Om de huisjes te maken begin ik met een rechthoekig stukje hout. Daar zaag ik de zijkanten schuin af om het dak te maken. Vervolgens maak ik er een gaatje in als raam en zaag ik een deur. Om het mooi glad te maken schuur ik het geheel. Tenslotte zet ik er een stempel met CDA: thuis in Olst-Wijhe op”, aldus een stralende Killian. “Wanneer het stempel er op staat is het huisje klaar. Leuk dat ik dit exemplaar mag weggeven aan de wethouder!”

Opgetogen overhandigt Killian het eerste exemplaar aan de aanwezige CDA wethouder Herman Engberink. “Wij zijn trots op jou Killian”, zijn de warme woorden waarmee Engberink het huisje in ontvangst neemt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.