cda dalfsen hard werken en daarvan genieten tijdens nl doet

In Nieuwleusen
Wim Massier en Roel Kouwen hebben zaterdagochtend samen met de brandweer Nieuwleusen en leden van de historische vereniging een flinke voorjaarsschoonmaak gehouden bij Museum Palthehof. Roel Kouwen (nr. 4 op de CDA lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen): ‘Naast het schoonmaakwerk hebben we samen het nodige opgeruimd, zodat het museum weer op tijd klaar is voor alle aanstaande activiteiten’. Wim Massier (nr. 6 op de lijst): ‘Naast het werken was er ook tijd om samen koffie te drinken en een broodje te eten. Het was nuttig en ook leuk om te doen’.

In Hoonhorst
De lijstduwers van het CDA Dalfsen voor de gemeenteraadsverkiezingen, Marjan Elshof en Jeroen Meijerink (10 en 16 van de kieslijst) uit Hoonhorst zetten zich in voor de Damhoeve. Dit is een zorgboerderij die in het buitengebied van Hoonhorst gevestigd is en dagopvang biedt voor ouderen. Er zijn twee volières afgebroken, zodat hier een mooi terras aangelegd kan worden waar de deelnemers van de Damhoeve zomers gezellig bij elkaar kunnen zitten.

Waarom de handen uit de mouwen voor de Damhoeve? Marjan Elshof: “De zorgboerderij houdt de deelnemers actief, biedt een zinvolle dagbesteding en is van groot maatschappelijk belang. Deze vorm van ondernemen past uitstekend bij het verkiezingsprogramma van het CDA dat streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen, ongeacht leeftijd en eventuele beperkingen”.
Jeroen Meijerink voegt er aan toe: “Maatschappelijke betrokkenheid en sociale verbondenheid, zijn voor mij en voor het CDA belangrijke pijlers en komen samen bij zorgboerderij de Damhoeve”!

In Dalfsen
Wilco Pasman (nr. 5) en Mindert Westra (nr. 9) hebben zaterdag de buitenverlichting gerepareerd aan het pad van de Natuurboerderij De Lindehoeve. Wilco Pasman: “De boel was nat en verrot. Met nieuwe onderdelen is de zaak weer vernieuwd en de verlichting doet het weer”. Mindert Westra: ”We zijn gastvrij ontvangen, en mochten genieten van een voortreffelijke lunch. Een goede keuze voor NL Doet in Dalfsen”.

In Oudleusen
Bij NL Doet in De Wiekelaar waren namens het CDA Dalfsen Jan Uitslag (nr. 8) en Janine Schiphorst (nr. 3) aan het vrijwilligerswerk. Janine: ‘We moesten al vroeg opstaan omdat ’s middags Minister Schouten in de Wiekelaar op bezoek kwam. 13 vrijwilligers uit Oudleusen waren van de partij. Vanaf 07.00 uur werd gestart met een boom die geveld moest worden. Vanaf 9 uur hebben we barkrukken geschuurd en in de lak gezet, dakgoten schoongemaakt. Hier en daar is een schilderij opgehangen en zijn meer van dit soort klussen gedaan. Rond de klok van 12 uur stond een heerlijke lunch voor alle vrijwilligers klaar als “dankjewel”.

In Lemelerveld
In zwembad Heidepark waren 70 vrijwilligers actief. Betsy Ramerman (Lijsttrekker CDA Dalfsen): “We hebben perkjes geschoffeld, zwemlijnen gemaakt, straat getrild en bloembakken gevuld. Samen maken we het zwembad weer klaar voor het seizoen”. Voor info over het zwembad kun je naar staging2.zwembadheidepark.nl 

Gerrit Hoogenboom (nr. 7): “Ook ik heb in Lemelerveld gewerkt bij het zwembad. Net als onze lijstduwers Gery van Zijl (nr. 15) en Erik Jansen Holleboom (nr. 12). Het was fantastisch om mee te werken aan het onderhoud en verdere perfectionering van zwembad en speelterrein. Sinds enkele jaren zit de exploitatie van het zwembad weer in de lift. Dit komt ook door de inspirerende leiding van het bestuur van de stichting, waarin onze lijsttrekker Betsy Ramerman kartrekker is. Een mooi speelplaats en kabouterpad zijn gerealiseerd en een heus klimpad zit in de planning”.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.