burgemeester dadema op bezoek bij diamanten bruidspaar

Alie is geboren in Bochum in Duitsland, waar ze woonde tot haar derde jaar. Van daaruit is het gezin verhuisd naar Alkmaar om uiteindelijk in Deventer neer te strijken, waar ze Gerrit Burink heeft leren kennen, die toen in dienst zat. Gerrit is geboren in Olst, achter de kerk. Dat heette toen de Rozenstraat/weg, een zandweg die door een groot deel van het dorp liep.

Op 13 maart 1958 zijn Alie en Gerrit getrouwd en verhuisd naar Voorst, waar in 1959 hun oudste zoon werd geboren. Veertien dagen na de bevalling verhuisden ze naar Olst. Dat ging niet met een verhuiswagen zoals nu, maar met een trekker en platte wagen. Ze trokken in bij de ouders van Gerrit. Daar werd in 1960 de tweede zoon geboren. Na zijn geboorte zijn ze op zoek gegaan naar een eigen plekje en die vonden ze in de Eendrachtsstraat. Ze hadden iets met verhuizen. Veertien dagen na de geboorte van de tweeling (zonen) in 1962 zijn ze weer verhuisd, nu naar de Boskamp. Daar werden nog drie kinderen geboren. In totaal kregen Alie en Gerrit vijf zoons en twee dochters.

Alie was huismoeder en huisvrouw. Met zeven kinderen was dat een fulltime baan. Gerrit werkte bij Philips Duphar en ’s avonds en op zaterdag bij Ensink als automonteur. Met zo’n groot gezin kon je niet zo heel veel doen, maar op zondag was er tijd voor elkaar. Meestal gingen ze naar het bos met z’n allen om daar te wandelen en te spelen.

Uitstapjes
Af en toe werd er een uitstapje gemaakt naar de Euromast in Rotterdam of naar de Efteling. Of in de zomer naar het Veluwemeer om te zwemmen. Het hele gezin ging dan in de stationkar. De klep ging open en ze kropen allemaal achterin. Dat kon in die tijd nog. En zoals velen deden in die tijd, namen ze koffie en broodjes mee van huis, evenals een eigengemaakt slaatje en wat lekkers voor de hele dag. Reuze gezellige dagen.

Toen bij de jongste zoon astma werd geconstateerd hebben ze een caravan gekocht. Boslucht zou hem goed doen. En met het hele gezin gingen ze elk weekend naar de Kleine Wolf in Ommen. Inmiddels waren de kinderen zo groot dat het niet meer pasten in één auto. Dus de twee oudsten gingen op de brommer en de tweeling ging regelmatig op de fiets naar Ommen.

Kamperen
Dat kamperen is altijd gebleven. Later trokken ze met de caravan naar Polen, Tsjechië en Slowakije. Maar naarmate ze ouder werden, werd dat steeds lastiger. Ze hebben nu al jaren een vaste plek in Limburg. Daar vertoeven ze dan samen bijna een half jaar. Limburg is natuurlijk niet zomaar gekozen. Alie en Gerrit zijn bourgondiërs, genieten van een wijntje, lekker eten en gezellig met kinderen en kleinkinderen barbecuen. Inmiddels zijn er vijftien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Deze week dient als het goed is nummer negen zich aan. Dus naast de trouwdag is er ook de spanning over de geboorte van hun achterkleinkind.

Acht jaar geleden besloten ze hun huis in Olst te verkopen. Het werd te groot en te veel. Alie en Gerrit zijn verhuisd naar een appartement in Heino, waar ze het tot op de dag van vandaag prima naar hun zin hebben en zich thuis voelen.

Meer foto's