brit en tess sheriffs tijdens ribs en blues 2018

De preses van het Raalter festival kon ook de laatste band bekendmaken die naar Raalte komt. Jackie Venson, een bluesgitariste uit Austin maakt het programma tijdens het Pinksterweekeinde compleet. Met in totaal tien bands uit de VS, negen uit Nederland, drie uit Engeland, een uit Canada en een uit Australië is dat programma weer zeer internationaal. De tijden waarop de acts optreden komen binnenkort op de site van Ribs en Blues te staan. Voor de (betaalde) zaterdagavond met optredens van Status Quo, Mothers Finest en Al McKeys Earth, Wind en Fire loopt de voorverkoop voorspoedig. “Via internet zijn inmiddels al e-tickets verkocht in vijftien landen, uiteraard in Nederland maar ook in Duitsland, Engeland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Roemenië. En zelfs buiten Europa, onder meer in Indonesië, Hong Kong en Zuid-Afrika”, zo kon Groot Beumer melden. Hij verwacht dat de zaterdagavond uitverkocht zal zijn. Op de beide pinksterzondagen is het festival zoals altijd gratis toegankelijk.

Voor het komende festival op 19, 20 en 21 mei wordt het terrein op de Domineeskamp flink aangepast, met name in Loungeland, bij de Festivalmarkt en de Deltatent (met het tweede podium). “Er komt een heel nieuwe tent voor het Deltastage. Eentje met een zogenaamde open kop. In Loungeland zijn dit jaar geen hot tubs of onderwatercafé meer, maar er komt wel een ruimte waar je yoga-clinics kunt volgen of een waterpijp kan roken. En je kunt van Henri Grotenhuis uit Dalfsen leren hoe je van een sigarenkistje een gitaar kunt maken. Op zondagmiddag, eerste Pinksterdag, is er een hele bijzondere attractie in Loungeland, namelijk ‘The worlds smallest Escaperoom’. Daar kunnen maximaal vier mensen tegelijk in maar die moeten er binnen 30 seconden uit zijn.”

Nieuw dit jaar is ook een Infobalie naast de muntenkassa. Iedereen die vragen heeft over het programma of over de nachtbussen die weer gaan rijden is daar welkom. Ook worden daar voor het eerst speciaal ontworpen Ribs en Bluespetjes verkocht. In KidsAdventureland is de dubbele tokkelbaan, waarbij kinderen aan een kabel over het festivalterrein zweven, weer een grote trekpleister. Vorig jaar maakten daar ruim 1200 kinderen gebruik van.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.