Home / archiefcentraal / brett vakman

brett vakman

Meestal zijn het groepen, op grote pamfletborden of op een verrijdbare verkiezingskar. Het haar boven en rond de damesgezichten is fris gekapt en geverfd. De kleding eronder niet al te uitbundig maar wel fleurig. Decolletés zijn uit den boze. Op de mannengezichten staat meestal een nieuw montuur. Een baardje kan, maar liever geen hipster of Islamitisch model. Verder een streepje van een donker colbert en een licht overhemd met het bovenste knoopje open. Dat schept vertrouwen.

Als ik in de gemeente Raalte zou wonen stemde ik op Harrie Kiekebosch. Harrie heeft een prettig gezicht, een gezonde gelaatskleur en een uitgekiend kapsel. Zijn oogopslag verraadt een zekere nieuwsgierigheid en een vleugje brutaliteit. Prima eigenschappen voor een politicus. Als grensgeval woon ik echter nét in de gemeente Dalfsen. Doordat ik daar zelden of nooit kom, ken ik geen Dalfser gemeentegezichten. Een probleem voor de plichtsgetrouwe stemmer.

Op woensdag komen gelukkig de folders en de weekkrantjes. Een uitkomst. Ik spreid alle brievenbusgezichten uit op de keukentafel. IJsberend pols ik de kandidaten. Niet eenvoudig. Ik wik en weeg. Die vlotte dame? Die norse heer? Dan valt mijn oog op een jonge kerel die met zijn armen over elkaar in de camera lacht. Een goeie gast. Die krijgt mijn stem! Alleen nog even kijken van welke partij hij is. Ah, hier staat het: hij is van de Multimate Vakman Partij. De MVP.

Lijkt me een prima club.

www.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com 

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.