brett kreidler

Gevoelstemperatuur minus 25. Op het internet circuleerde een filmpje van een ijsbeer die rond de Flierefluiter scharrelde en zich tegoed deed aan diepvriesfrites. Duizenden pinguïns hadden zich verzameld aan de rand van de REKO-plas en zorgden in een mum van tijd voor een berg mest waar zelfs de moderne boer zich voor zou schamen.

Midden op het meer lag een gehavend schip, vastgelopen in het dikke pakijs. Willem Barentsz en zijn bemanning timmerden in allerijl van het wrakhout Het Behouden Huys in elkaar. Op de smalle verbindingssloot iets verderop schaatsten Reinier Paping en Jeen van de Berg kop over kop. Met bevroren oogleden probeerden ze voor de tweede keer het bruggetje van Barthlehiem te ontdekken: linksaf nog en dan harkend en stoempend naar de Bonkefeart. De rest van Nederland bleef binnen en wachtte op warmere tijden.

Op één jongeman na. Op de krijtwit uitgeslagen Raarhoeksweg hing zijn brommer schuin in de ijzige poolwind. De pijpen van zijn spijkerbroek wapperden langs zijn benen. Kromgebogen over het lage stuurtje van zijn Kreidler trotseerde hij de bulderende vrieskou. Met zijn gympie gaf hij een tik tegen het versnellingspookje. In zijn vijf trok de bromfiets moeiteloos richting de zeventig kilometer per uur. Iets voorbij het Mariabeeldje stopte hij even en wierp een korte maar tevreden blik op het motorblokje. Wat was het toch een fijne brommer. Toen zette hij zijn bevroren helmvizier weer op een kiertje en draaide de Kreidler richting Raalte.

staging2.brettsnap.nl

brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.