bord honden aan de lijn beklad in olst en hondenuitlaters negeren bord

Tjongejonge….
Onze borden stiekem beklad.
Wat schijterig!

En niet iedereen kan lezen, blijkbaar. Want poep opruimen is voor sommige hondenuitlaters blijkbaar een brug te ver. Er zijn altijd wel drollen te vinden. We hebben we ze nu maar even bij elkaar gelegd, ter onderstreping.

Vorig najaar hebben we op ons terrein twee borden geplaatst, gewoon om mensen te herinneren aan de regels over aanlijnen en opruimen die hier gelden. Zodat daar geen misverstanden over zijn – bijvoorbeeld omdat er in het Slingerrijk iets verderop een speciaal terrein ligt waar je hond wèl los mag lopen.

Een week na het plaatsen was één van de borden uit de grond getrokken. Eerst was hij onvindbaar, en hebben we aangifte van diefstal gedaan. Later vonden we het een eind verderop terug, bij de sloot langs de spoorlijn. Daarop hebben we beide borden steviger in de grond verankerd.

En nu is dus iemand met een spuitbus op pad geweest om onze beide borden te bekladden. Ook daarvan zullen we aangifte doen. Mocht iemand die dit leest aanwijzigingen hebben over de gang van zaken – laat het ons ajb. weten: eetbaarolstwijhe@gmail.com.

Voor alle duidelijkheid: wij zijn niet uit op ‘naming & shaming’. Niet op oorlog of vergelding. Zulke ellende is er elders al méér dan genoeg. Waar wij op uit zijn, is heel simpel: dat we met zoveel mogelijk naobers met elkaar dit stukje groen voor ons plezier kunnen blijven beheren, zodat we daar allemaal op allerlei mogelijk manieren waarde en betekenis aan kunnen ontlenen. En dat we niet alleen als kinderen, maar ook als volwassenen blijven leren hoe we dat het ‘aardigst’ kunnen doen. Natuurlijk hoort vandalisme daar niet bij. Anoniem, en ja, daarom dus ook gewoon ‘schijterig’. Net als het negeren van de opruimregels. Die zijn er niet voor niets!

Dus beste noabers: met iedereen die plezier aan dit terrein beleeft – inclusief alle wandelaars die er elke dag ‘een rondje met hun hondje’ komen maken – kunnen we toch vast wel iets bedenken om dit soort flauwigheid verder te voorkomen?

Wij spelen het liefst open kaart. Doe je mee? Hoe zullen we dit met elkaar aanpakken zonder zoiets te laten escaleren?

——

Fransjan de Waard
vz. Stichting Eetbaar Olst-Wijhe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.