bn er tim haars bezoekt carmel college tijdens week van zorg en welzijn

De bus bezoekt van maandag tot en met vrijdag in totaal veertien middelbare scholen. Op de scholen zullen de ambassadeurs korte gastlessen geven. Hiermee worden jongeren geïnformeerd en gestimuleerd om te kiezen voor een opleiding of beroep in zorg en welzijn. Ongeveer 120 vmbo-leerlingen kunnen één van de zes gastlessen bijwonen, verzorgd door verschillende zorgprofessionals uit onder meer de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en kinderopvang.

Tijdens de gastlessen vertellen de ambassadeurs uit zorg en welzijn over hun beroep: wat is er leuk of juist niet leuk aan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen en welke opleiding hebben ze gevolgd? Op deze manier kunnen jongeren kennis maken met beroepen in zorg en welzijn. In de toekomst liggen daar volop kansen en er is meer te doen dan alleen ‘billen wassen’.

In het najaar van 2017 is het nieuwe lespakket gelanceerd voor middelbare scholen. Het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector zorg en welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Het boegbeeld van het nieuwe lespakket is acteur en presentator Tim Haars.

In Oost-Nederland openen ruim 280 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Tijdens de Week worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd en kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in een operatiekamer, ambulance of in het verzorgingshuis om de hoek. Op de site is meer informatie te vinden. Ook staan daar alle deelnemende locaties en openingstijden uit Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland vermeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.