Home / archiefcentraal / blote broeders en hallucinerende nonnen op de boerhaar

blote broeders en hallucinerende nonnen op de boerhaar

Foto’s: Jeanette Dragt

Zij probeerde de nonnen weer in het gareel te krijgen en nieuwe inkomsten te verzinnen voor de abdij. Maar de moeder-overste was niet de enige nieuweling in het klooster. Er arriveerden ook 4 broeders die asiel kregen in het klooster. De nonnen waren mannen niet gewend en dit leidde natuurlijk tot allerlei komische situaties… hangende zweren, paterkoorts, blote paters en dronken nonnen… het kwam allemaal voorbij. Uiteindelijk waren het de broeders die voor de inkomsten voor de abdij zorgden. Want waar zijn broeders goed in? Natuurlijk. Het brouwen van bier! Het lukte hun om op basis van een eeuwenoud recept bier te brouwen. En het smaakte nog beter dan het bier van de paters uit Westvleteren. 

Lees ook

Repair Café in Dorpshuus

HEINO – Op zaterdag 30 oktober vindt er een Repair Café plaats in het Dorpshuus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.