bea van der veen de pvda fractie heeft de afgelopen jaren goed werk verricht

Opa wijlen Lambert Stap was jarenlang het boegbeeld van de PvdA in Wijhe, haar beide ouders waren in actief in de PvdA en oom Klaas Stap zat ook jarenlang in de gemeenteraad. De lokale politiek is de nummer 8 op de lijst van de PvdA Olst Bea van der Veen met de paplepel ingegoten.

“Na de teleurstellende verkiezingsuitslag van 2014 zijn bestuur en fractie niet bij de pakken gaan neerzitten. Ook de scepsis over het landelijke PvdA beleid heeft bestuur en fractie niet weerhouden om in Olst-Wijhe flink aan de weg te timmeren”. Belangrijkste wapenfeit is volgens haar ‘het hek’ dat op initiatief van de PvdA om de ‘zorg miljoenen’ is gezet. “In flink wat andere gemeenten is er zorggeld besteed aan lantaarnpalen, asfalt en andere zaken. In Olst-Wijhe is dat door een breed ondersteunde PvdA motie niet mogelijk. Daar ben ik trots op”. Daarnaast vindt ze het bijzonder dat de fractie verantwoording heeft afgelegd over de afgelopen vier jaar. “De krant staat vol met plannen en beloften. Maar verantwoording afleggen, ho maar. Ik vindt het goed dat de PvdA Olst-Wijhe dat met de verantwoording ‘Alstublieft’ wel heeft gedaan”.

Armoede
Van der Veen vindt het belangrijk dat Olst-Wijhe in sociaal opzicht een fatsoenlijke gemeente blijft. “Daar is in het verleden keihard aan gewerkt”. Alertheid is geboden volgens haar. “Alle gemeenten hebben in 2017 geld gekregen voor het bestrijden van de armoede onder kinderen. Het CDA/GB/VVD college kwam pas enkele weken geleden met een bestedingsvoorstel. Dit ondanks herhaaldelijk aandringen van de PvdA fractie. Rijkelijk laat, zo vind ik. Dat had veel sneller gekund en gemoeten. Ook in Olst-Wijhe groeien kinderen op die wel een steun in rug kunnen gebruiken”. Van der Veen hoopt op een mooie verkiezingsuitslag. “De Olst-Wijhenaren kunnen op 21 maart laten zien dat hun hart links zit”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.