annelies boerman pvda controlerende functie raad onder druk

Het wordt steeds moeilijker voor de raadsleden om de gemeentebegroting te controleren. Vooral door de decentralisaties binnen het sociale domein is het allemaal erg complex geworden”. En als Annelies Boerman zegt dat iets complex is op financieel terrein, dán is het ook complex. Samen met CDA raadslid Ben Habers geldt Boerman als het financieel geweten van Olst-Wijhese gemeenteraad. Boerman wist de afgelopen twaalf jaar regelmatig de vinger op gevoelige plekken in de financiële stukken van de gemeente te leggen. “Maar dat wordt steeds lastiger. Je moet van goeden huize komen om bijvoorbeeld de financiering van de jeugdzorg te kunnen doorgronden. De controlerende functie van de gemeenteraad staat behoorlijk onder druk.”

Normaal gesproken komt er begin april 2018 een einde aan het raadslidmaatschap van Annelies Boerman. “Ik sta op plaats 11. Een bewuste keuze. Na drie intensieve raadsperiodes is het goed om het stokje door te geven”. Dat doet ze met een gerust hart. “Ik had er best zorgen over, maar wij hebben met Martijn Jumelet een uitstekende lijsttrekker én we hebben een goed gevulde kandidatenlijst.” Bang voor een zwart gat is ze beslist niet. “Ik ben inmiddels penningmeester van de coöperatie ‘Goed veur mekare’ en ook betrokken bij Olst in Transitie. Er blijft genoeg te doen.”

Groen raadslid
Boerman geldt in Olst-Wijhe ook als een ‘groen’ raadslid. Recent nog deed zij het voorstel om de opbrengst van de verkoop van de Vitens aandelen in een duurzaamheidsfonds te storten. “Uit dit fonds kunnen dan goedkope leningen worden verstrekt om woningen beter te isoleren.” Aanvankelijk kreeg Boerman weinig respons op haar idee maar inmiddels heeft ook Gemeentebelangen Olst-Wijhe zich achter dit initiatief geschaard. “Goede zaak, je moet het met elkaar doen. Bovendien hebben wij in het verleden ook een deel van Essent gelden ingezet voor duurzaamheid, die lijn zetten wij wat mij betreft gewoon door.”

Boerman wijst ook op de Aardehuizen in Olst. “Voor de komst daarvan heeft het toenmalige CDA/PvdA college echt de nek uitgestoken. Nu komen mensen van heinde en ver naar de Aardehuizen kijken. De bewoners hebben een geweldige klus geklaard en ik ben er trots op dat wij hen als gemeente dat vertrouwen ook hebben gegeven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.