andre smit pvda olst wijhe stelt zich voor

Naast zijn gezin en job als bouwmarktmanager bij de Gamma in Zutphen is Smit (49) voorzitter van zowel de Olster Harmonie als van de carnavalsvereniging ‘Iesselzotten’. En of dat allemaal nog niet genoeg is, is André ook nauw betrokken bij het Muzieknetwerk Salland en de Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe. ‘Ik sta met de poten in de klei en ik wil de ervaring die ik de afgelopen jaren in het verenigingsleven heb opgedaan graag inzetten als lid van de gemeenteraad”.

Volgens de nummer vier op de lijst van de PvdA Olst Wijhe is er op dat vlak méér dan voldoende werk aan de winkel. “Verenigingen zijn het cement van de samenleving. Olst-Wijhe kent een geweldig verenigingsleven en dat moeten wij zo houden. Ik ben blij dat de PvdA vorig jaar het initiatief heeft genomen om de traditionele school- en volksfeesten te ondersteunen. Maar er moet méér gebeuren. Verenigingen hebben kader nodig, moeten daadwerkelijk ondersteund worden. En daar moeten wij met elkaar nieuwe wegen voor in slaan. Daar wil ik mij echt hard voor maken in de komende raadsperiode”.

Veel te doen
De PvdA Olst-Wijhe is trots dat ze André Smit hebben weten te strikken voor een hoge plaats op de lijst. De lokale PvdA afdeling vindt het belangrijk dat de raadsleden geworteld zijn in de samenleving. Dat soort mensen zijn, net als André Smit vaak al druk bezet. Voor Smit was de keuze echter niet ingewikkeld. “Juist in de gemeentepolitiek wil je mensen zien waarvan je weet dat ze met de poten in de klei hebben gestaan. Die weten wat de Olst-Wijhenaren belangrijk vinden. De bobo’s en juristen mogen daarbij helpen, maar het zijn de mensen zelf die in de gemeenteraad het verschil moeten maken. Die mensen vindt je bij de PvdA Olst-Wijhe. Daar hoor ik graag bij. Daar wil ik mij voor de volle 100% voor inzetten”.

Smit hecht daarbij zeer aan de sociaal democratische waarden. “Sociaal democratie gaat volgens mij om samen de uitdagingen aanpakken en samen de lasten en lusten delen, het beste uit de mensen halen. Er voor elkaar zijn!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.