Home / archiefcentraal / zwembad tijenraan blijft nog zeker een week op slot

Sportbedrijf Raalte heeft besloten om zwembad Tijenraan nog zeker tot en met dinsdag 27 februari gesloten te houden. Afgelopen zaterdag werd het zwembad per direct gesloten, vanwege technische problemen rondom de zwembaden, verwondingen aan de voeten van meerdere zwemmers en een calamiteit met één van de bezoekers tijdens het discozwemmen.

zwembad tijenraan blijft nog zeker een week op slot

De werkzaamheden om de ontstane problemen te verhelpen zijn vergevorderd, maar nog niet helemaal afgerond.

Ondertussen heeft er een modificatie plaatsgevonden aan de afzuiging bij het rooster in de whirpool om de problemen die zich voordeden, waarbij een meisje vast kwam te zitten met haar haar, in de toekomst te voorkomen. Ook worden de roosters in de andere zwembaden hier nog streng op gecontroleerd. De verwachting is dat alle werkzaamheden op korte termijn gereed zijn, zodat begin volgende week alle veiligheidstesten uitgevoerd kunnen worden. Ook de controle van de aanpassingen in het alarmsysteem vindt dan plaats.

Op basis van de uitslag van die testen besluit het Sportbedrijf of het zwembad weer geopend kan worden en per wanneer dat gebeurt. De veiligheid van de bezoekers van zwembad Tijenraan staat daarbij voorop.

Lees ook

Raalte onderzoekt opgaven Zwolseweg en Dorpsstraat in Heino

RAALTE – De Zwolseweg en Dorpsstraat in Heino zijn aan onderhoud toe. Er zijn verschillende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.