Home / archiefcentraal / zesde editie van metal up your ass in elckerlyc

De Luttenbergse motorclub Caveriders houdt op zaterdag 10 februari de zesde editie van het Metal Up Your Ass festival in Elckerlyc. Er treden weer drie tributebands op. Regionale bekendheid Marco Hovius brengt een eerbetoon aan Pearl Jam; Vannstein richt zich op het werk van Rammstein en uit Groot Brittannië komt Higher On Maiden met een eerbetoon aan Iron Maiden.

zesde editie van metal up your ass in elckerlyc

Elckerlyc kent een rijke metal-geschiedenis. In vroegere tijden stonden bands als Slayer, Uriah Heep en Venom er op de planken. Deze oude tijden herleven één keer per jaar, wanneer de Caveriders hun Metal Up Your Ass festival organiseren. Een naam met een kleine geschiedenis. ‘Metal up your ass’, was namelijk de titel die de heren van Metallica in gedachten hadden voor hun eerste langspeler. Daar stak de platenmaatschappij echter een stokje voor. Het werd ‘Kill ’em all’. Het festival staat volledig in het teken van tributebands.

Higher on Maiden (foto) staat bekend als de beste en langst lopende Iron Maiden tribute ter wereld. Ze hebben in het verleden meerdere malen met de legendes op het podium gestaan. Higher on Maiden weet de energie en kracht van origineel als geen ander over te brengen. Het komt dan ook niet als een verrassing dat Iron Maiden zelf deze band officieel aanbeveelt.

Show
Vannstein is een sensationele Rammstein tribute band uit Nederland. Opvallend aan Vannstein is, dat niet alleen de muziek identiek klinkt, maar ook dat de bandleden bijzonder veel op de echte leden van Rammstein lijken. Rammstein zou niet compleet zijn zonder de spectaculaire show en daarin weet Vannstein zich ook goed te vinden. De band wordt inmiddels gezien als de beste Rammstein tribute act van Nederland, Frankrijk en België.

Marco Hovius, hij woont tegenwoordig in Lemelerveld, bracht met zijn band 16Down drie albums uit en speelde met eigen werk in grote zalen en op grote festivals (Lowlands, ParkPop) in Nederland en België. Hij brengt sinds 2015 met een speciale formatie het repertoire van Pearl Jam ten gehore.

Aanvang is om 20.00 uur. Marco Hovius plays Pearl Jam begint om 21.00 uur. De entree bedraagt 15 euro. Let op: in Luttenberg kan ‘s avonds niet worden gepind. Er is geen voorverkoop, vol=vol.

Lees ook

De GAAV(e) winkel geopend

WIJHE – Zorgstichting Ygdrasil heeft besloten om de ‘GAAV(e) winkel’ (voorheen de Toverbal) aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.