vvd olst wijhe pleit voor aanleg fietssnelweg zwolle deventer

VVD Olst-Wijhe wil een fietssnelweg tussen Zwolle en Deventer. Volgens lijsttrekker Anton Bosch (links) en Sytze Dijk is de meest logische plaats daarvoor langs het spoor.

VVD-lijsttrekker Anton Bosch over de noodzaak voor een fietssnelweg tussen beide Hanzesteden: “Fietsers willen prettig, veilig en zonder al te veel gedoe van A naar B komen. We zien steeds meer nieuwe vervoersmiddelen op de weg verschijnen, zoals de speed pedelec; een elektrische fiets die wel 45 km/u kan. Zo’n fiets is een prachtige uitkomst voor veel van onze inwoners die in Olst of Wijhe wonen, maar in Zwolle of Deventer werken. De VVD vindt daarom dat fietspaden en wegen moeten worden ingericht met een blik op de toekomst, waarbij veiligheid en doorstroming voor alle verkeersgebruikers centraal staan.” Sytze Dijk, kandidaat-raadslid uit Wijhe vult aan: “Met de fietssnelweg maken we duidelijk dat het de VVD ernst is actief aan de slag te gaan om de gemeente meer klimaatrobuust te maken. Daarnaast willen we zorgen voor een goede bereikbaarheid, niet alleen voor forenzen, maar ook voor toeristen die gebruik willen maken van het Sallandse fietsnetwerk.”
In het VVD-programma ‘Olst-Wijhe Dichtbij’, dat over twee weken verschijnt, wordt veel aandacht besteed aan infrastructuur, duurzaamheid, vrijetijdssector, lokale geschiedenis, sport en cultuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.