Home / archiefcentraal / voedselwerkplaats in den nul ontvangt subsidie

De Voedselwerkplaats in Den Nul heeft woensdag 7 februari een stimuleringsbijdrage van 2.500 euro in ontvangst mogen nemen uit het van Hemert tot Dingshof Coldewij Fonds. Dit fonds wordt beheerd door het SBNL Natuurfonds. Zij ontvangt deze bijdrage voor de aanschaf van bomen, struiken, plantgoed en zaden.

voedselwerkplaats in den nul ontvangt subsidie

De Voedselwerkplaats is gevestigd op Landgoed Den Duurschen Hof, waar een permacultuurtuin van 0,9 ha. wordt aangelegd. In de tuin worden fruit, groente en kruiden geteeld. Daarnaast is er ruimte voor natuureducatie voor kinderen en kunnen er mensen begeleid worden die bijvoorbeeld weer een stukje dagritme moeten opbouwen.

In totaal heeft het fonds 75.000 euro uitgereikt aan projecten in de Achterhoek, Salland en Twente. Naast de Voedselwerkplaats op landgoed Den Duurschen Hof hebben ook Sallandse projecten van Stichting Nieuw Sion in Diepenveen en de Bathmense Boerderijmuseum de Pothaar een bijdrage ontvangen.

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.